Jag vet att jag inte skrivit på ett tag, har jobbat en massa, men nu sätter jag apors civilisation högre än spanjorernas och ifrågasätter muslimer.

Djuren far konsekvent illa vid halalslakt, mulesing, när de blir kastrerade med gummisnodd, tjurfäktning, anlag för dubbel lårmuskulatur premieras i aveln och lite annat smått och gott. Då väljer EUs medlemsländer att förbjuda import av katt- och hundskinn eftersom vissa djur avlivas på ett dåligt vis. Jordbruksministern är glad att det kommer en lag på plats för att förhindra "denna grymma hantering av djur" Kunde han inte uppmärksammat sin spanske kollega på att spanjorernas nationalsport placerar dem civilisationsmässigt några snäpp under apor? Eller tillsammans med sina kollegor i Schweiz, Norge, Lettland och Island lobbat lite för att förbjuda avblodning utan bedövning i resten av EU? Så jävla skönt är det nog inte att få halsen avskuren. Även om man står vänd mot Mecka. Koranen består av 114 kapitel, är präglad av tiden 600 e.kr. innehåller faktiskt motsägelser, och jag har så inihelvete svårt att tro att mer än en handfull av muslimerna i Europa följer precis allt som står i koranen. Varför då hålla så hårt på något som i min värld är fullständigt meningslöst? Varför inte bedöva det stackars djuret innan man skär halsen av det?


 Mer än 30 procent av nötköttet som äts i Sverige är importerat. Någon som vill gissa hur många av de importerade tjurarna som blivit kastrerade genom att man trädde en gummisnodd runt kottarna på honom? Infektionsmässigt är det nog det bästa sättet men djuren försätts i chock. Någon som vill gissa hur många av de danska grisarna som har kuperad svans? Man klipper av svansen för grisarna inte ska bita av den när de har för lite plats och/eller ingen halm. Det är förbjudet i Sverige.


EU vill alltså fortfarande ha tävlingar, uppfödningsmodeller och slaktmetoder inom vilka alla individer far illa men förbjuder hund- och kattskinn för att vissa individer far illa vid avlivningen


Kommentarer
Postat av: dolly.

sen kan du ju försöka ha alzheimers och väldigt farlig för dig själv och alla i din omgivning som påvekas negativt av eld, men inte vara tillräckligt sjuk för att få en akutplats på ett demensboende.

2008-09-01 @ 01:17:46
Postat av: Cowgirl

Ja det finns mycket kvar att göra!

Men hanteringen av hundar och katter till päls är faktiskt vidrig så jag är också glad att just det du nämner gått igenom. I t ex Kina (där mycket av denna päls produceras) finns ingen djurskyddslag. Man kan alltså göra vad som helst mot ett djur utan att det betraktas som ett brott. Man vågar nästan inte tänka på vilka gränser det kan pressa profithungriga och känslokalla människor över...



Allt det andra vill vi ju inte heller ha och sannolikt går det att förändra även på de områdena. Tror iaf jag, idealist som jag är... Man slås ju dock dagligen och stundligen av hur fel vi själva gör trots att vi borde veta bättre. Läs i nästa info-blad från Skånesemin vad jag har skrivit, det är bara ETT av de områden som vi själva har en massa kunskap om som vi väljer att ignorera. Vilket kanske inte orsakar direkt fysisk smärta (än) men det borde ändå vara belagt med höga straff. Ämnet får du själv räkna ut :-)

2008-09-01 @ 16:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics