Ni kan väl för fan gå på trottoaren som alla andra.

Jag tycker inte om autonoma grupper. Överhuvudtaget. Dels fattar jag inte hur en grupp kan vara autonom. Autonomi handlar om självständighet och oberonde. Att då bilda grupper som lyssnar på samma skitmusik, klär sig likadant och har samma fäbless för att slå sönder saker är ju en jävla tankevurpa. Dessutom kommer man överens om att träffas på bestämda tidpunkter på bestämda platser för att protestera mot något man gemensamt tycker illa om genom att med ett jävla engagemang lägga en stadskärna i ruiner.

Våra kära journalister daltar givetvis med de oansvariga vandalerna och tyker det är så positivt med deras engagemang för en bättre värld. Min fråga blir då. Hur i helvete förbättrar man en värld genom att kasta sten på polisen och tända eld på en Mercedes som någon stackars alban bakat tre miljarder pizzor för att ha råd att köpa?

Autonomi kommer från grekiskans auto (själv) och nomos (bruk, ordning, lag) och jag gillar frihet men både bruk, ordning och lag kräver ansvar av individen. Och det är inte att ta ansvar att åka runt som en jävla turist, maskera sig och hitta på moraliska skäl att slå sönder någon annans egenom.

Ärligt talat, visst är det så att er högsta önskan är att bli skjutna så att ni kan sitta i en frukostprogramssoffa och böla om hur polisen slog dina kamrater och sköt dig när ni bara kastat sten på dem i fyra timmar?

Kommentarer
Postat av: Cowgirl

Grupper kan visst vara autonoma... Bara för att ordet syftar på "själv" så är det inte detsamma som singularis. T ex består det autonoma nervsystemet av betydligt mer än en nerv. Självstyre är en form av autonomi som förekommer i vissa länder/delar av länder som formellt lyder under ett (oftast) större land.

Förstår inte riktigt vad du är ute efter i inlägget - har jag missat något eller är du bara allmänt förbittrad?

2008-08-13 @ 11:44:33
Postat av: bonde-malin

har ju nästan saknat dina inlägg L kollar in nästan varje dag ju...

blogga på!!!

2008-08-13 @ 21:43:40
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Att vara bitter, cynisk, föraktfull och raljerande är lite av min grej med den här bloggen. Jag håller inte med dig. Till syvende och sist handlar det om individen och ska man ställa sig utanför samhället enbart för att utanförställandet skull kan man inte göra det i grupp. När grupper skapas skapas även ordningar och individen får kompromissa med sin egen övertygelse, och jag trodde att det var just att skapa sina egna ordningar man var ute efter som autonom. Ensam – inte som ett grupparbete. Bara för att det är samma ord man är det väl ändå viss skillnad på hjärtat, Åland och maskerade artonåringar som kastar sten? Jag kan inte heller se likheter mellan en ny spishäll, erfarenhetsbaserad sannolikhetsberäkning och det alkisar har ägnat sig åt. Termen är ju densamma – Induktion.



Man tackar, Malin.

2008-08-14 @ 13:39:44
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Hanna

Syftar inte "autonom" på ett system/organisation (eller indivd) som agerar "själv" i den bemärkelsen att man inte styrs av något överordnat system utan själv som i självständigt, inte själv som i ensam...?

2008-08-15 @ 22:51:17
Postat av: Jessica

Hoppas du få en bra dag

2008-08-16 @ 08:45:16
URL: http://mammz.blogg.se/
Postat av: whatthefuck

Varför bildar de grupper om de står för självständighet och oberonde?

// 13 grader??? Då hade ju vi varmare här i mitten sverige... vi hade 15.5 ;)

2008-08-17 @ 21:54:21
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics