Jag har gått bort till kassan, vänt röven till och frågat "Får jag snygg häck i dessa?" när jag provat byxor

Jag vet att vissa har placerat mig i dryg och självgodfacket när de ser vad min blogg heter. Det är lätt hänt men det ligger lite mer tanke än att bara verka dryg bakom " Sveriges snyggaste bonde". De flesta associerar inte bonde med snygg. En bonde är en problemfri 60årig man med blåa hänglsebyxor , sittande på en sten och men en fryntlig bondmora med förkläde, hårknut och en plåt nybakade bullar några meter bakom sig. Han är inte ung, han är inte påläst, han har inte fäbless för skjortor (Såvida de inte är av flanell) har är inte kvinna (!). Därför lade jag beslag på och började använda denna titel när jag sysslade med LRF. Det blev rätt mycket resande och en del taxi. Jag gillar ju uppmärksamhet och för de som undrar så kan jag berätta att jag känner mig tillräckligt väl för att förkasta alla tankar om att jag skulle kompensera för något, jag bara är sådan. Vi kan eventuellt skylla på att jag är vädur. Grundat i mitt tycke för uppmärksamhet och att jag inte bara ville åka upp medlemmarnas pengar utan att göra något för branschen tyckte jag att det var en alla tiders idé att när jag beställde taxi beställa den åt Sveriges snyggaste bonde. Just för att det ställde omgivningens begrepp på högkant.


Kan ni tänka er en klunga taxichaufförer på flygplatsen, alla har en skylt med varsitt efternamn. (Inte sitt eget, utan på den passagerare de ska hämta.) Alla utom en. Bland alla med skyltar som det står Andersson, Pettersson och Lundström på hittar man en som ler lite mer än snittet för de som kör taxi. En på vars skylt det står Sveriges snyggaste bonde. Det var ganska komiskt att se människor, ganska ofta i styrande positioner och vars fria sinne anses vara en självklarhet, börja se sig omkring för att se vem fan det är som är bonde. Mönstret var det samma. Först tittade de en gång extra på skylten, sen började de se sig omkring, först på ansiktena i jakt på någon halvgammal lite plufsig och sen på fötterna i jakten på gummistövlar, för att sen börja gå långsammare. För er som inte varit i Stockholm och på flygplatser innan klockan åtta på morgonen så kan jag berätta att man absolut inte går långsamt, man halvspringer. Att då se folk som en nanosekund efter att bälteslampan släckts rest sig och rusat ut ur planet för att hämta sin väska börja gå allt långsammare för att hamna bakom flocken och således se vem fan det är som är bonde är skitkul.


Av de jag lärt att man inte kan se på folk att de är bönder kände jag igen folk från alla de politiska partierna (ja, miljöpartister flyger lika mycket som andra) LO-ekonomer och massa roliga nissar från näringslivet. Lite lustigt är det allt att ingen ägnade någon synbar tankeverksamhet åt det faktum att han som torkade golvet alltid var från Afrika och att hon som tömde soporna på toaletterna alltid var från Sydamerika medan det var jävligt spännande att se vilken av de kavajprydda männen, för kvinnor kan ju inte vara bönder, som var bonde. Ingen hade ju gummistövlar.


Kommentarer
Postat av: bonde-malin

Vilken suverän blogg!!!



Tänka sig att du är vädur... Borde jag kunnat räkna ut! Har flera killkompisar som är vädurar nämligen. ("H" är också Vädur!) Inte så långt ifrån Stenbocksmentaliteten "störst bäst och vackrast" haha!



keep on the good work

2008-11-12 @ 19:39:03
Postat av: fjällan & tuttan

skriv du direkt efter ladugårspasset eller? om man är sveriges snyggast bonde måste man ju ha på sig läderbyxor hela tiden, det är praktiskt taget en lag om du vill behålla din sveriges snyggaste bonde karaktär PUSS PÅ DIG

2008-11-13 @ 09:52:45
Postat av: Anonym

tragiskt

2008-11-14 @ 03:39:07
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Ja, det är tragiskt. Vad fan gör man egentligen uppe 3.39? Vädurar är helt underbara människor, i alla fall jag. Jag är faktiskt precis så snygg som jag tror. Ibland lite snyggare. Brunkräm använder jag, till skillnad från en massa människor i länken du bifogade, inte. Jag har integritet nog att stå för min ojämna solbränna- torso kritvit, underarmar och nacke stekta. Skinnbyxor har jag inga, jag går givetvis i enbart chaps. På vintern och när jag arbetar med maskiner som snurrar har jag boxershorts under.

2008-11-14 @ 05:48:52
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: fjällan & tuttan

men du jag har jätte stora bröst men jag går likförbannat inte upp halv 4 för att skriva om min ojämna solbränna på en blogg. då måste ju din röv också vara brun om du går utan kallingar (jag menar när du inte jobbar med snurrande maskiner) puss & knull hjärtegull!

2008-11-14 @ 09:39:51
Postat av: Anonym

Sveriges snyggate bonde går med rumpan bar.=)

2008-11-14 @ 10:40:50
Postat av: Anonym

Du måste växa upp...! EGO är bara förnamnet

2008-11-15 @ 13:59:24
Postat av: dollers

jag kan ana mig till en viss brist på humor bland läsarna. hög självuppskattning får tydligen inte existera ens med glimten i ögat.

2008-11-15 @ 22:35:41
Postat av: ett annat ego/Wildas matte

...viss brist på humor...hummm Jag skulle vilja säga att bara för att man älskar sig själv och är nöjd med sitt utseende OCH står för det behöver man väl inte vara ett egeo eller... VARFÖR fick inte jag vara med och se minerna på alla som väntade på taxibilar... måste kännas skööönt att var så orädd och kalla sig själv för Sveriges snyggaste bonde, i en taxikö dessutom. Och läderbyxor - går vi inte alla i skinnbyxor, en viss klass av tunnare läder... Vissa går i dubbla sådana! För mig passar jeans bra som skydd. Neej det finns alldeles för många med dålig sjävuppskattning, så stå på dig, Sveriges snyggaste bonde i neongula arbetsbyxor, och bry dig inte om de avundsjuka som slår ner på dig, bara för att just dom inte vågar. Fram för fler som älskar sig själva, dom har åtminstone en liten chans att kunna älska sina fiender!

2008-11-16 @ 09:25:24
Postat av: giganten

man kan tycka om sig själv utan att vara dryg.

jag vet av många bönder som är betydligt snyggare än "sveriges snyggaste bonde" bla JAG.

2008-11-18 @ 11:10:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics