Vita människor är dumma i huvudet.

Svält, krig, våldtäkter, tortyr, barnsoldater och att flickor tvångsomskärs i Afrika tar folk med en axelryckning men när någon, helt felaktigt, påstår att isbjörnen är hotad finns det tydligen ingen som helst begränsning för vad människor i väst kan engagera sig i.


Kommentarer
Postat av: Cowgirl

Om vi kan bortse från isbjörnarna så tror jag nog att det finns rätt många (t ex jag) som inte rycker på axlarna åt varken svält, våldtäkter eller någon annat av det du räknar upp. Men visst skulle man kunna göra mer!

På vilket sätt känner du att du bidrar till en bättre värld? OBS ej menat att provocera, bara undrar...



Ses på söndag hoppas jag :-)

2008-11-19 @ 12:28:32
Postat av: Evelina

Äh det finns ju inget man kan göra åt något av det känns det som. Visst man kan passa sig för att vara allt för stor miljöbov, men å andra sidan så är ju det rätt svårt oxå. Exempel: Tänk jag är ekologisk, får inte sprida konstgödsel, då anser de att det är bättre att jag kör och kör och kör...små tunnor med sväm.. låånga sträckor korta sträckor. Måste ha mer mark. Vart då? ja flera kilometer från gården, ibland flera mil. Bara för att mina marker knappt producerar nånting för att jag är ekologisk. Så jag är ju egentligen en bov jag med med all diesel som jag förbränner. Trots att ekologiskt ska vara det bästa för naturen. Åh så sjukt allt är! Men va fan ska man göra. Sen sitter man i soffan om kvällarna och ser på allt elände som händer världen över...mår illa över att man inte kan påverka. tackar sin lyckliga stjärna att man föddes just i sverige i ett lyckligt hem, stänger av tvn, äter upp den sista godisen och går och lägger sig... De är allt vi gör. Stänger av funderar lite över det, sen är det glömt till nästa dag. De är sjukt, men på nått sätt känns det inte som om ens lilla röst har så mycket att säga till om... Allt sånt är överlämnat till politikerna som jag själv anser inte alltid talar för övriga folket...de har sin lilla egna värld. Men herregud va jag vart diskussionslysten... bäst jag slutar nu.

ha de!

2008-11-19 @ 23:02:05
Postat av: Hanna

Du, det där var väl ändå att förenkla tillvaron lite väl mycket. Jag kallar knappast Röda Korsets kampanj "rädda mammorna" för en axelryckning, och inte heller amnestys kampanj kring 25:e november. Angående isbjörnen så har vi kanske ingen ekosystemkatastrof om just den arten försvinner, men den har ett stort symbolvärde för världens alla hotade arter.

2008-11-20 @ 19:46:22
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Jag vill knappt tillstå att jag ens hårddrog. Röda korsets kampanj "Rädda mammorna" hade ett insamlingsmål om 17,8 miljoner enligt deras hemsida. Sen kan man läsa på WWFs hemsida att en enda snubbe donerat 500 miljoner till "tvärvetenskapliga projekt och nyskapande initiativ" kring Östersjöns miljö...

2008-11-20 @ 20:16:55
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ok, så då grundar vi det hela på en jävla gubbe, som iaf hade ett engagemang!!! Dumma dumma gubbe, han brann för något. Fy på gubben. Att sätta isbjörnar mot krigsoffer är ett väl billigt resonemang, bättre kan du!

2008-11-20 @ 20:26:40
Postat av: disa

problemet är kanske inte att folk engagerar sig i fel saker, utan att de inte engagerar sig alls. jag ser hellre att någon bryr sig om isbjörnar och östersjön än att de tittar på en och säger "guuuuud vad heeemskt" och sedan återgår till att köpa jeans för 7000 spänn när man berättar om vad som händer med småflickor i afrika. men med tanke på att vi har tillgång till mat och tak över huvudet från den dagen vi föds och sedan erbjuds gratis utbildning och i princip gratis vård kanske det inte är så konstigt att vi har svårt att tänka oss in i hur det är att vara människa under andra förhållanden. vi är lite bortskämda. tycker inte att det är att hårddra att jämföra djur med krigsoffer. det är knappast ovanligt att bry sig mer om djur än om människor man inte känner. kossorna i era ladugårdar har det fan så mycket bättre än de tanter och gubbar jag har till uppgift att ta hand om på mitt arbete. inte så att isbjörnarna inte har rätt att leva, men ser man till gemene man är det inte många som bryr sig om diverse projekt att samla in pengar till folk som far illa. vi är så avtrubbade att en bild på ett utmärglat barn utan föräldrar inte påverkar oss mer än tio sekunder.

2008-11-21 @ 00:02:21
Postat av: My

Snygg koppling. Jag tror att man måste resa för att förstå världens problematik. Samt ha vetskapen om hur ett sunt hjärta ska fungerar. Men varför bry sig om andra, när man kan älska sig själv å sina intressen.

2008-12-01 @ 22:21:52
URL: http://bonnmora.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics