Det går verkligen utför...

Det här skrev jag under mitt första år i LRF ungdomen, Året var 2002 och jag var 22 år gammal. Jag skrev debattartikeln i traktorn medan jag harvade.

"I förra veckan deklarerade LantbrukarnasRiksförbund att Miljöpartiet har en verklighetsfjärran syn på svenskt jordbruk. Miljöpartiets svar måste anses som verkligt spännande när man menar att det minsann är Miljöpartiet och inte LRF som vet vad Sveriges bönder behöver. MP menar även att det är deras politik som behövs för att unga ska vilja bli lantbrukare. Vi unga tycker att politik ska vara livsbejakande men att MPs politik får oss att vilja dö. Dessutom får vi allt som oftast höra att MP står för en ekologiskt hållbar politik. Hur kan man göra det när man fullständigt negligerar den kunskap som finns hos dem som lever av och med naturen- bönderna?

Den politik som MP driver och anser vara framåtsyftande är ett konsekvent motarbetande av vad man påstår sig stå för. En politik som gör människor arbetslösa, tvingar lantbrukare att lägga ner och produktion att flytta utomlands. Dock konsumerar inte svensken mindre bara för att vi omvandlar svensk livsmedelsproduktion från resurs till reservat. Tvärtom, och vi får importera livsmedel producerat långt under svensk standard.

Man kanske inte kan förvänta sig annat än den förmyndarpolitik som präglar det svar LRF fick från Miljöpartiet- Ett parti som påstår sig stå för demokrati, men som försöker utöva ett inflytande som överhuvudtaget inte står i proportion till deras storlek. MP hävdar också att man står för mänskliga rättigheter, men som är drivande i skapandet av en stat ingalunda hälsosam varken för sina medborgare eller miljön. Det är en mänsklig rättighet att inte bli straffad två gånger för samma brott, att bli dömd av en domstol och att få ett rimligt straff. Har man otur och råkar bryta mot miljöbalken utdömer först kommunen en sanktionsavgift och sedan blir man åtalad.

Det är också en mänsklig rättighet att få en rimlig ersättning för sitt arbete. Enligt LRF-Konsult hade den genomsnittlige svenske grisbonden i fjol en årsinkomst på 18000 kronor. Det är givetvis problematiskt att försöka leva på 1500 kronor i månanden, men vår kära jordbruksminister har lösningen diversifiering. Man ska alltså börja köra buss för att ha råd att fortsätta föda upp grisar.

Fastän att regera med MP har liknats vis att åka bil på en alptopp med Bröderna Marx vid ratten verkar Persson och Nyqvist tycka det är så roligt att de är villiga att offra Sveriges bönder, lant- och livsmedelsarbetare för att få fortsätta. Samma Persson och Nyqvist som med kraft tog ställning för en gemensam valutapolitik, men som verkar tycka att jordbrukspolitiken och en reform som omfattar halva EUs budget kan schabblas bort till dödparti....stödpartierna.

Persson benämner lantbruket som framtidsbranch, och tillsammans med ett parti som vet vad bönderna behöver och som verkar för demokrati, mänskliga rättigheter och ett samhälle där man inte utnyttjar djuren stakar man ut bästa färdväg för ett konkurrenskraftigt och ekologiskt hållbart jordbruk. Ett jordbruk som unga vill arbeta med.
Vem har sagt att den politiska satiren är död?"


Det här sade Svensk mjölks ordförande efter sitt första ordförandeår
"Media polariserar ofta på ordförande och underställer resten av styrelsen"

Och folk som påstår att det var bättre skola förr...

Kommentarer
Postat av: Hanna

Samma åsikter men vassare penna idag. Du har blivit bitskare med åren! :-)

2008-11-01 @ 00:16:23
Postat av: Wildas matte

...hmmm, harva, köra traktor OCH skriva samtidigt, förmodligen lyssnade du på radion också...det kan inte vara sant för en karl KAN bara göra en sak åt gången :)

2008-11-01 @ 09:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics