Spelar det någon roll om man får stryk av en kommunist eller en nazist?

Jag tycker i och för sig inte om officiell historiebeskrivning. Jag gillar inte när överhögheten deklarerar att så här gick det till och det är just dessas fel. Jag vill tänka själv. Jag är inte trettio år fyllda och född i Sverige men ändå var min skolgång klart Sovjetinfluerad. Ni som är jämngamla med mig, fick ni läsa något om de Baltiska länderna mer än att dessa tre små skitländer tacksamt blev uppsugna i Sovjetunionens varma omhändertagande famn? Att finskan var släkt med ungerskan fick vi lära oss men inte någonstans stod det att estländskan också tillhörde samma språkstam. Gud nej, hur skulle det sett ut. I det gosiga Sovjetunionen talade alla samma språk och veteskördarna i Ukraina var höga och alla trivdes. Folk i Stalingrad hade inte alls ätit upp varandras barn under tyskarnas belägring eftersom Ryssarna vägrade släppa staden för att den bar samma namn som landsfadern. UPP TILL KAMP EMOT KVALEN. SISTA STRIDEN DET ÄR.


How ever. När det gäller förintelsen och kommunismens brott mot mänskligheten är det bara att inse att den som inte kan historien är dömd att upprepa den. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att minnas och prata om det som hänt så att vi slipper se nya rekreationsläger med skorsten för utvecklingsstörda och glädjeläger i Gulag. Nazismen är ju en praktiskt taget död ideologi, det är inte många som springer runt och tror på konceptet med übermenchen. Kommunismen är dock lite mer levande och kan faktiskt locka människor med oförmåga att tänka längre än typ en komma fem nanosekunder. Dessutom kan man säkert vifta bort det faktum att kommunismen med sina 100 miljoner döda på samvetet leder över nazismens tjugo miljoner dito med argument som att det ändå är lägre över tid och per capita. Man ska passa sig för att påstå att ideologier är fel men kommunismen funkar inte ens i teorin och dess förespråkare har haft ihjäl en hel massa av sina medmänniskor. Därför ska vi hjälpas åt att berätta för folk att en revolution lik den kommunisterna pratar om bara leder till att människor med förmåga att tänka själv försvinner. Antingen dör de med detsamma eller så gör man som man gjorde i det gamla mysiga Sovjet - Kallar alla man inte gillar för knäppa och ger dem en tröja med långa ärmar och spärrar in dem. Hur många har egentligen reflekterat över att människor från Rysslands ambassad ville sätta Dorsin & co på mentalsjukhus efter Tingeling i melodifestivalen


Vem minns inte "Om detta må ni berätta"? Göran Perssons projekt för att vi aldrig mer ska få uppleva något i stil med förintelsen. Nu gör Forum för levande historia samma sak med kommunismens brott, och genast skyndar 253 hycklande kommunister fram och skriver på DN Debatt att de inte gillar att regeringen slutför Göran Perssons projekt. Bland undertecknarna hittar vi människor som i princip bedrivit hor. De har tagit emot pengar för att forska om kommunismen trots att de nu kommit till insikt med att det är fult att ta emot pengar för att forska om just kommunismen. Sopa skiten under mattan och förneka att det mesta hänt funkar ju bra men hade det varit i tyskland och det handlat om nazismen så hade de hamnat inför skranket. I vissa europeiska länder är det straffbart att förneka folkmordet på armenier medan det i Turkiet är straffbart att påstå att det hänt. Visst är det som man skriver i debattartikeln fel att låta ideologi färga historiebeskrivningen, men då ska man inte göra som artikelförfattarna vill och förtiga kommunismens brott.


Det är patetiskt att förneka hundraåriga övergrepp med kvasiintellektuellt deltagande i SM i floskler. De som förnekar förintelsen och våra vänstervänner som vill förtiga kommunismens brott skulle förmodligen inte klara en dag under de förhållanden som rådde i tyskarnas koncentrationsläger eller en dag under samma förhållanden som människor i Pol Pots, Maos eller Stalins diktaturer levde med ett helt liv.


Kommentarer
Postat av: Boel T

Det var ett klokt stycke text! Så sant så sant!

2009-04-10 @ 23:52:36
Postat av: Hanna

bra skrivet.....

2009-04-15 @ 08:07:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics