Förmiddagsfika

Det har varit mycket traktorkörning den senaste tiden. Jag har således lyssnat mycket på radio. Allt radiolyssnande i kombination med att jag hunnit tänka efter lite har gjort att jag nått ett antal konklusioner och insikter:

 

1.       Nästa person som säger order klimat kommer jag, oavsett vem det är, slå på käften.


2.       Sossar är helt omöjliga att lita på och har varken heder eller skam i kroppen. I augusti 2006, när sossarna regerade under en högkonjunktur, var antalet svenskar på bidrag, a-kassa, sjukpeng, förtidspension, socialbidrag osv,  1 044 636 stycken. I augusti 2009, under en lågkonjunktur, är antalet 846 000. Ändå har sossarna med Östros och Sahlin i spetsen inga som helst problem att titta folk i ögonen och säga att utanförskapet ökar med sittande regering.


3.       Moderaterna har så länge jag kan minnas krävt sänkt skatt för pensionärerna. Sossarna har hårdnackat kämpat emot alla skattesänkningar för just pensionärerna. Nu kritiserar de regeringen för att de sänker skatten för lite….


4.       Åter till utanförskapet. De rakt igenom ohederliga sossarna försöker smälla i folk att deras politik skulle minska klyftorna. Om vi tittar på vad de lyckats åstadkomma när de (van)styrt landet så kan vi konstatera att klyftorna ÖKAR med sossepolitik. Dessutom flyttar kapital utomlands. Göran visste i alla fall att det var bättre att folk betalde lite i förmögenhetsskatt än inget alls på de stålar de flyttat utomlands. Jag saknar Göran. Han hoppade inte i säng med miljömuppar och kommunister hur som helst, han höll ordning på partiet och var påfallande mycket moderat… Nåväl, när sossarna styrde senast var ohälsan väldigt hög, människor var kanske väldigt sjuka, men sossarna skrev över 140 personer om dagen från sjukpenning med 80% ersättning till förtidspension med 64% ersättning i syfte att minska kostnaderna. Detta trots att man hade högre skattetryck! Om inte det minskar klyftorna så säg.


5.       Moderaterna har lanserat etiska regler för sina förtroendevalda. Finns det ingen kompetens när det gäller media i huset? Så länge man har människor som förtroendevalda kommer de förtroendevalda göra fel. Jag förstår inte varför inte moderaterna inser hur otroligt sårbara man gör sig när man inför dessa etiska regler. Att mediasverige till stora delar är rött vet vi, och det enda som kan vara roligare än att sätta dit en moderat politiker är att sätta dit hela partiet. Nästa gång man hittar en moderat som gjort fel så har han inte bara brutit mot lagen, paritet har dessutom inte granskat denne tillräckligt, alt tyckt att det inte var så farligt, partiets etiska regler är för slappa och nu när de etiska reglerna dessutom kräver att man kliver av när man blir påkommen kommer framgång mätas i antalet moderata politiker man som journalist lyckats få utkastade. Mona Sahlin har både betalat sin barnvakt svart och skitit i att betala tv-licensen. Hon sitter ändå kvar.


6.       Vägen blir inte bredare bara för att man som bilförare kramar extra hårt kring ratten när man möter en bred traktor.


7.       Människor går och lägger sig påfallande tidigt. Det är släckt i husen när jag kör hem om kvällarna. Ändå ligger de fortfarande och sover när jag börjar igen på morgonen.



Kommentarer
Postat av: torpar´n

jadu SSB..

frågan är om inte du skulle låta bli att lyssna på radio ibland, det skulle nog vara bra för ditt blodtryck..

men du har ju helt klart en förmåga att skriva bittert med glimten i ögat..

bra jobbat..

2009-09-17 @ 14:05:38
Postat av: Cowgirl

Äntligen något som kan liknas vid sakligt (om man bortser från punkt 1).



Ang det allra sista så måste det väl vara BÄTTRE att kunna lägga sig tidigt/stiga upp sent än att göra tvärtom? Vad ville de ha sagt med den kommentaren? Bönder skryter ofta om hur mycket de jobbar, jag blir betydligt mer imponerad av dem som jobbar lite men tjänar mycket. Så länge detta inte innebär att någon annan far illa av det såklart!

2009-09-21 @ 13:06:59
Postat av: malin

så sant så sant...



synd att pressen är så röd att ingen ens tar sig för att granska de rödgröna på samma sätt som de "granskar" de blå...

2009-10-01 @ 08:13:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics