När dog egentligen Fidel Castro?

Ett säkert sätt för våra maktfullkomliga inspektörer att jävlas med folk har varit att angripa de som redan varit lite nere eller de som varit lite avvikande. Människor som legat i skilsmässa, människor vars nära har varit svårt sjuka eller tom dött, ofrivilligt barnlösa, människor som bytt kön, homosexuella osv har varit lätta byten för avfällningarna bland inspektörerna. Har folk lite rörigt runt husen, lite rörigt i sitt kök eller lagt tid och pengar på att efter 50 år i fel kropp rätta till naturens misstag  eller helt enkelt bara haft en avvikande kroppsform har de varit enkla byten för inspektörerna. Dels för att de oftast inte orkar eller vågar slå tillbaka. Dels för att ingen ändå tror dem. Om man inte har tid att damsuga köket varje dag, pratar lite långsammare än andra, har åsikter som ligger lite väl långt åt höger eller ens livskamrat ligger för döden kan man ju inte sköta sina djur. Det vet ju alla. Eller?
Sansade människor vet att det inte är så. Man kan ha exemplariskt skötta djur trots att man inte tvättar bilen eller man är på väg att bli änkling/änka. Människor som sysslar med djur och som får problem i andra delar av livet hämtar oftast styrka hos djuren. Att då några intellektuellt och emotionellt förlamade pajasar i myndighetsställning fullständigt slår undan benen på dessa individer är barockt.

Häromdagen fick jag höra om en lantbrukare som blivit av med sina djur. Han var egentligen pensionär och en dag när han efter morgonpasset hos korna står och skär bröd vid diskbänken stormar två poliser in i köket, bryter ner honom, tvingar ifrån honom kniven och sen får han sitta i köket medan samhället snor alla hans djur. Det var enligt inspektörerna inte något fel på djuren eller stallarna men han hade rörigt runt husen. Han blev berövad djur för en miljon, sitt liv och klarar inte längre av att vara hemma. Han går ut i skogen klockan sju och är där tills natten är halvgången, går hem och sover några timmar för att sen gå ut i skogen igen.


Det här är en artikel i Hundsport (tack Hanna och Torparn). Killen det handlar om gick i kk och brände ena armen. Att han hade stökigt hemma var uppenbarligen skäl nog för att sno hans fullt friska hundar hundar och sen fundera på att skjuta dem. Det var inget fel på dem. De ser ju rena och välmående ut. Även SKKs kennelkonsulenter menar tydligen att det var nys att omhänderta dem. Att han skadat sig var uppenbarligen ett djurskyddsproblem.

Killen som äger dessa kor har fått djurförbud. Jag såg kor som var betydligt smalare än förstakalvaren på bilden på Mila häromåret. Han får djurförbud medan de djur som var smalare och "rabbigare" fick priser och utmärkelser. Lite skoj är det också att inspektörerna, som har gott om tid och kan sitta och slösurfa eller pilla naveln nu för tiden, hos en mjölkleverantör dömt ut fyra kor som dagarna senare hamnade på pallplats på utställningar runt om i Sverige.

Så stora öron har jag förvisso inte men jag hörde de som varit polisen behjälpliga när de omhändertog 170 djur(enligt media var de 120 men de körde iväg 170 stycken, de omärkta hamnar med största säkerhet helt gratis hos sönerna till B F som polisen anlitar för att administrera omhändertagandena av lantbruksdjur i Skåne) här i Skåne härförleden diskutera med varandra. De var helt överens om att det inte var något fel alls på djuren. De erkände till och med att de själva hade magrare djur än de du nu varit med och omhändertagit. Enda felet var att det var dyngigt på väg in till ligghallen (som de menade var torr). Vad är bäst för djuren – Att be lantbrukaren köpa 100 ton bärlager och förstärka där djuren går in i ligghallen eller med hundar driva in nyfödda kalvar och deras mödrar i fållor mitt i dyngan och sen utan att veta vilka kalvar som hör till vilka kor köra iväg dem på olika håll?


Kommentarer
Postat av: Annika

Du skriver om ett antal fall där djurskyddsinspektörer skulle ha agerat snabbt och bryskt utan anledning. Trovärdigheten i vad du skriver skulle bli betydligt högre om du också lade ut kontrollrapporter, förelägganden och beslut fast med namn överstrukna. Nu är det bara din syn på saken som visas och det verkar som om du talar i egen sak.



Jag vill gärna se åtminstone besluten från länsstyrelsen.

2010-04-13 @ 16:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics