Vad är egentligen Finlands nationalsport?

Sverige har tydligen under många år tagit förstaplatsen i World economic  forums rankning över jämställda länder. I rankningen för 2008 trillar Sverige dock ner till tredje plats. Finnarna och norrmännen sprang om oss. Ja, ett land vars nationalsport är kasta kärring har sprungit om Sverige i jämställdhet.


Nåväl. Detta satte ju fart på bindgalna Mona. Hon släppte pressmeddelande i vilket hon skyllde på regeringen och framhävde sitt eget lilla partis aldrig avtagande arbete för jämställdhet. Vi kan titta lite på hennes pressmeddelande.


" Vi socialdemokrater ska ha Sveriges vassaste jämställdhetspolitik. Våra förslag och ideér för att bekämpa de orättivisor som finns mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, kommer ni att hitta här på vår nya hemsida. Vi kommer att föra en hård opposition mot den moderatledda regeringens ojämställda politik. Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats. Vi socialdemokrater vill både utveckla och granska våra egna förslag när det gäller jämställdhet. Jag har redan gett vårt jämställdhetsnätverk i riksdagen och Claes Borgström i uppdrag att skriva en jämställdhetsrapport med utgångspunkt från våra rådslag. Denna kommer att vara färdigställd som en jämställdhetsrapport under välfärdsrådslaget i mars 2009. Inför valet 2010 kommer vi att presentera en politik som för Sverige tillbaka som världens mest jämställda land!"


Det är alltså regeringens fel. Dumma, dumma regeringen. Det är regeringens politik, eller brist på sådan, som gjort att Sverige tappat. Dumma, dumma regeringen. Jag är böjd att hålla med. Dumma, dumma regering! Om nu Mona eller i alla fall någon ur hennes stab var läskunnig kunde de på sidan 35 i rapporten se att siffrorna bygger på åren 1998-2006. Den dumma, dumma regering som då styrde och med sin bristande jämställdhetspolitik gjorde att Sverige miste förstaplatsen var den dumma, dumma regering som dumma, dumma Mona själv var del i. Vi har alltså en opposition som antingen ljuger eller som inte kan läsa.


Dumma dumma Mona som nyss var kaxig vägrar sen kommentera det faktum att hon angriper sig själv och den regering hon var minister i, och bollar över frågan till en av de mest slibbiga svenskar man kan hitta- Claes Borgström. Sossarnas talesman i jämställdhetsfrågor.  I hans (och Monas) fall har partitillhörigheten inget att göra med att jag tycker de är äckliga människor, det handlar helt och hållet om dem som personer.  Borgström ger fan i att kommentera sakfrågan och ger sig istället på regeringen. " Den nuvarande regeringen har inget grepp om vad jämställdhet är. Man har ingen idé om hur man ska förändra de strukturer som ligger till grund för ojämställdheten. Deras passivitet leder till att jämställdheten går bakåt" säger han till TT.


Det finns många begåvade sossar vars uppfattning jag till fullo respekterar. Jag skulle aldrig få för mig att påstå att deras ideologi är fel. Lika lite som de skulle påstå att jag har fel. Vi är ju i stora drag överens om målet men definierar det lite annorlunda och är inte ense om vilken väg som är bäst. Däremot blir jag bekymrad när sån uppenbar skit som Mona & Co far med går hem hos vuxna människor.


Vita människor är dumma i huvudet.

Svält, krig, våldtäkter, tortyr, barnsoldater och att flickor tvångsomskärs i Afrika tar folk med en axelryckning men när någon, helt felaktigt, påstår att isbjörnen är hotad finns det tydligen ingen som helst begränsning för vad människor i väst kan engagera sig i.


Men om man skjuter dem på plats då?

Nog för att de som jobbar på TV4nyheterna är onda och genomkorkade kommunister allihopa men man kan väl för fan i alla fall unna samhället någon form av utveckling? I alla fall när det gäller sjuka. Men icke! Kamraterna på TV4nyheterna startade igår sin sändning med "Efter TV4nyheternas larm. Nu läggs lottningen av strokepatienter ner".  Visst låter det bra? Ja, om man har skostorlek högre än vad man har IQ.  Jag ska berätta. Strokepatienter är normalt en prio två hos SOS alarm. Ambulansen kör med blåljus men inte hur jävligt som helst. Nu finns det forskning som pekar i riktingen att det är lättare för strokepatienter att hämta sig om de får snabbare vård. SOS alarm i Stockholm införde således ett lottningssystem som gick ut på att vissa patienter fick åka som prio ett. Alltså snabbare än vad de egentligen skulle. Sen skulle man följa upp dem i syfte att kanske gradera upp stroke till en prio ett. Det var alltså ingen som blev hämtad i en lastarskopa istället för i en ambulans. Alla fick reglementsenlig vård men vissa fick åka snabbare. 

Här hade framtidens strokepatienter en chans att få det prövat om de nya rönen stämde och kanske få bättre vård och ett snabbare tillfrisknande. Men i den sista sovjetstaten ska alla ha det lika jävligt och försök som gynnar de sjuka kan tydligen skrotas av journalister med total frånvaro av förmåga att reflektera över information.


Two days before the day after tomorrow

two days before the day after tomorrow

Jag har gått bort till kassan, vänt röven till och frågat "Får jag snygg häck i dessa?" när jag provat byxor

Jag vet att vissa har placerat mig i dryg och självgodfacket när de ser vad min blogg heter. Det är lätt hänt men det ligger lite mer tanke än att bara verka dryg bakom " Sveriges snyggaste bonde". De flesta associerar inte bonde med snygg. En bonde är en problemfri 60årig man med blåa hänglsebyxor , sittande på en sten och men en fryntlig bondmora med förkläde, hårknut och en plåt nybakade bullar några meter bakom sig. Han är inte ung, han är inte påläst, han har inte fäbless för skjortor (Såvida de inte är av flanell) har är inte kvinna (!). Därför lade jag beslag på och började använda denna titel när jag sysslade med LRF. Det blev rätt mycket resande och en del taxi. Jag gillar ju uppmärksamhet och för de som undrar så kan jag berätta att jag känner mig tillräckligt väl för att förkasta alla tankar om att jag skulle kompensera för något, jag bara är sådan. Vi kan eventuellt skylla på att jag är vädur. Grundat i mitt tycke för uppmärksamhet och att jag inte bara ville åka upp medlemmarnas pengar utan att göra något för branschen tyckte jag att det var en alla tiders idé att när jag beställde taxi beställa den åt Sveriges snyggaste bonde. Just för att det ställde omgivningens begrepp på högkant.


Kan ni tänka er en klunga taxichaufförer på flygplatsen, alla har en skylt med varsitt efternamn. (Inte sitt eget, utan på den passagerare de ska hämta.) Alla utom en. Bland alla med skyltar som det står Andersson, Pettersson och Lundström på hittar man en som ler lite mer än snittet för de som kör taxi. En på vars skylt det står Sveriges snyggaste bonde. Det var ganska komiskt att se människor, ganska ofta i styrande positioner och vars fria sinne anses vara en självklarhet, börja se sig omkring för att se vem fan det är som är bonde. Mönstret var det samma. Först tittade de en gång extra på skylten, sen började de se sig omkring, först på ansiktena i jakt på någon halvgammal lite plufsig och sen på fötterna i jakten på gummistövlar, för att sen börja gå långsammare. För er som inte varit i Stockholm och på flygplatser innan klockan åtta på morgonen så kan jag berätta att man absolut inte går långsamt, man halvspringer. Att då se folk som en nanosekund efter att bälteslampan släckts rest sig och rusat ut ur planet för att hämta sin väska börja gå allt långsammare för att hamna bakom flocken och således se vem fan det är som är bonde är skitkul.


Av de jag lärt att man inte kan se på folk att de är bönder kände jag igen folk från alla de politiska partierna (ja, miljöpartister flyger lika mycket som andra) LO-ekonomer och massa roliga nissar från näringslivet. Lite lustigt är det allt att ingen ägnade någon synbar tankeverksamhet åt det faktum att han som torkade golvet alltid var från Afrika och att hon som tömde soporna på toaletterna alltid var från Sydamerika medan det var jävligt spännande att se vilken av de kavajprydda männen, för kvinnor kan ju inte vara bönder, som var bonde. Ingen hade ju gummistövlar.


Jag gör ingen skillnad på folk och folk.

Jag svarar på cowgirls fråga på mitt förra inlägg här. Det blev för långt för en kommentar... Att hälsa är att visa någon respekt och mig veterligen finns det ingen kultur där man förknippar att hälsa med att spotta på någon. Dessutom är att ta i hand inte bara ett svensk, inte ens ett västerländskt, påfund.  Att som i halal-tv skylla på koranen för att inte hälsa samtidigt som man i samma program klappar en hund är respektlöst mot Hamilton. Till och med jag klarar av att ha ett samlag längre tid än vad det tar att med google och Wikipedias hjälp ta reda på vad profeten säger om att klappa hundar. Särskilt svarta hundar som tydligen är en inkarnation av satan själv, och besvärjelser ska uttalas som skydd. En oren hund kan man hälsa på men inte en människa...


Hade de gett fan i att hälsa på hunden och inte tagit avstånd från stening vid äktenskapsbrott hade jag varit mindre upprörd. Religion ska inte handla om griskött för muslimer eller om skaldjur för kristna, det är i grund och botten hur man ska bete sig mot varandra och är man av uppfattningen att ens religion är dispositiv kan man gott kosta på sig att ta i någon om denne, och samhället man lever i, förknippar det med respekt. Det här beröringsförbudet har jag dessutom för mig grundar sig i en genusordning som varken du eller jag ställer upp på. Det handlar inte om enbart muslimer. Jag stör mig på de killar som skaffar sig en söt, blond liten sak som flickvän och sen låter henne sitta tyst hela tiden medan han håller låda och svarar på frågor man ställer till henne.


Det finns ett fåtal människor vars agerande har resulterat i en från min sida total likgiltighet för deras existens. Jag bryr mig överhuvudtaget inte om de lever eller dör. Det händer att jag ibland springer på någon av dessa. Jag har valt att då inte ta dem i hand eftersom det vore hyckleri att visa dem respekt när både de och jag vet att så inte är fallet. Jag vet hur mycket folk tittar när jag skiter i att ta någon i hand men hälsar på alla andra. Det är absolut inte socialt accepterat. Programledarna gömmer sig bakom en religion de själva definierat för att urskulda ett socialt ickeaccepterat beteende.


Dessutom tycker jag att man med sitt beröringsförbud totalt nollat chansen att få programdelen "Dalia söker jobb" att framstå som seriös samhällsjournalistik. Hon är ju utklassad från i princip alla yrken som har med andra människor att göra. Det är jättelätt för dem att påstå att det är systemfel, islamofobi och diskriminering när hon får beskedet att hon inte kan bli läkare eller jurist utan får hålla tillgodo med att vika sjukhustvätt. Man ska aldrig vara rigid och man ska hjälpas åt för att få det att funka men minoriteter är lika intoleranta som majoriteter. Jag skrev aldrig att muslimer har fel och att svenskar har rätt, jag försökte peka på den spänning och det "vi och dom"tänk man bygger in i samhället när man försöker pränta in att det hela tiden är majoritetens ansvar att anpassa sig.


När jag berättade att jag höll på att skriva om fel i halal-tv fick jag reaktionen "Får man det?" från vissa håll. Det får man. De som tror att jag är rasist har läst fel, de som får för sig att jag skäller på muslimer enbart för att de är just muslimer har också läst fel. Jag ifrågasätter tre programledare, lika mycket människor som alla andra, som inte agerar konsekvent, gömmer sig bakom en religion de själva definierat, först framhäver sin egen särart gentemot samhälle de lever i och sen vägrar ta konsekvenserna av det, far med osanning och gör dålig tv.


Ingen vill egentligen bo i ett samhälle inom vilket det finns en dogmatisk hållning att man inte får kritisera individer från minoriteter för det de gör dåligt. Trots att själva minoritetsfrågan inte är relevant för det man kritiserar. Detta samhälle är dömt till segregation och gagnar ingen.


Jag lovar, när jag kritiserar Andreas Carlgren är det enbart för att han suger som minister och har överhuvudtaget inget med hans läggning att göra.


Den allra sämsta sortens bajs.

Jag fattar inte hur SVT som är ett public serviceföretag, finansierat av den obligatoriska tvavgiften, är så rädda att trampa någon på tårna att de skiter i att kvalitetsgranska program som görs av kvinnor av utländsk härkomst. I måndags sändes ju det första avsnittet av halal-tv (en mer korrekt beskrivning hade varit haram-tv) Först spelar man i lönndom in Carl  Hamilton när han ondgör sig över att de inte vill hälsa på honom, trots att det rimligtvis är de som tagit kontakt med honom och inte tvärtom. Bara det är ett lågvattenmärke av rang. Sen påstår man, utan att redovisa sina källor, att de fattiga i Sverige blivit fler och låter en vänsterinriktad yrkesdemonstrant oemotsagt spela stackars "student" från förorten. De stackars påtända apor i damunderkläder jag brukar referera till är fan ta mig överallt. Skriver de inte artiklar i lokaltidningen gör de research på SVT.

Lite siffror:

De som går på socialbidrag har minskat från 90000 i början av 2000-talet till 80000 idag.

SCBs statistik visar att den fattigaste tiondelen, typ socialbidragstagare, arbetslösa med låg ersättning och studerande under perioden 2000-2006 fick en reel disponibel inkomstökning med 15%. Halal-tv kunde ha sänts 1996 när de fått en minskning på 13,7% jämfört med 1991. Då (när sossarna styrde) blev faktiskt de rika rikare och de fattiga fattigare.


De som äger mindre än ingenting(skulderna är större än tillgångarna) har minskat med åtta procent sedan 1999.


De som inte äger någonting men som inte heller är skuldsatta har minskat med 27% jämfört med 1999.


Gruppen som äger mindre än 10000 kronor har minskat med 16% medan gruppen som äger mellan 10000 och 25000 kronor ökat med 23%. De fattigare har alltså blivit rikare.


Halal-tv har således helt åt helvete fel och borde antingen läggas ner eller döpas om till "Haram-tv med fritt spelrum för kommunister vänsterpropagana och uppenbara sakfel."


Jag planerar lite för att resa till Egypten och spela in en dokumentär i smyg när jag får stryk eftersom jag propsar på att bo med kvinnor utan att gifta med dem. Jag är ju i min fulla rätt att göra så. Man kan ju bo tillsammans i Sverige utan att var gifta.


Jag tänkte även passa på att berätta om den nya religion jag bekänner mig till. Den förbjuder bl a mig att hälsa på italienare. Det vet ju vem som helst att italienare har bajs på händerna. Och inte vilket sorts bajs som helst utan den sämsta sorten- Italienskt bajs.


Sverige är ett kunskapsland...

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Ta er tid att titta på alla klippen.
Publiken, genomgående vita och gamla, sitter och skrattar när han kastar skit på det gamla samhälle de uppenbarligen anser färdigutvecklat och regressivt kommer fortsätta försvara och bevara när de åkt hem efter föreläsningen.
Jag vidhåller att Sverige inte är ett land för entreprenörer


Jag måste börja tänka på mitt blodtryck

Jag har svårt att släppa det här med Bondeliv.se. Eller rättare sagt enstaka medlemmar där. Om klicka runt i folks gästböcker för att se om ens "favorit" varit framme är att spionera så erkänner jag spioneri. I vilket fall som helst så har jag uppmärksammat att det var rätt många, företrädesvis blonda, småtöser som fått sina bröst kommenterade. Igår började han även fråga dem om de inte ville bli tillsammans med honom, för att senare börja skriva att om han inte haft flickvän så han velat bli tillsammans med dem idag. När töserna avfärdade honom uppfattade jag honom som att han numera var tillsammans med en av töserna han spammade. Något som inte direkt konfirmeras av hennes inlägg i hans gästbok. Tvärtom. Det kan tilläggas att jag initialt trodde att det var några killar som drev kraftigt med sin polare och hade lagt upp bild på honom och agerade allt annat än seriöst i hans namn men så var inte fallet.Det faktum att man har gått gymnasiet i fyra år ger en inte frikort när det gäller att uppföra sig. Visst för att man får vara lite mer förlåtande när det gäller sådana människor men deras avvikelse får inte resultera i obehag för andra. Är man så oförmögen att hålla sig någorlunda inom de konventioner vi ändå har i samhället ska man ju ha en förmyndare och överhuvudtaget inte framföra något större än en trehjuling.I övrigt har halal-tv fel om att de fattiga blivit fler. Fan, glo på SCBs statistik innan ni börjar göra tv-program. Mer detta snart.


Och vinnaren i klassen Veckans isbrytare är.... (trumvirvel)

Jag har gått med i en(heter det i?) lantbrukscommunity. Skitspännande faktiskt. Det finns många trevliga människor och jag tänkte redovisa erfarenheterna från mina första veckor där.


•1.       Jag jämförde ju kunskaperna i det svenska språket hos mig och Svensk mjölks ordförande och påstod med grund i hans veritabla lustmord på vårt modersmål att skolan måste blivit bättre. Det är nu något jag måste dementera. Skolan har blivit sämre. Människor som är 18 år har rimligtvis gått i skolan sisådär elva år. Jag förväntar mig inte att det ska skriva romaner men jag vet människor som varit i Sverige i tre månader och som pratar och skriver bättre än många på den här communityn.
Ett exempel "NNs gård har bedrift men 140kor, slb, srb, men 2 lely robotar" Ett lättförlåtligt men roligt misstag är läraren som skrivit att hon är husdjur och trafiklärare på ett naturbruksgymnasium. Det står så. Dels är hon trafiklärare och dels är hon husdjur. Jag antar att hon bara missat att sätta ett streck efter husdjur men resultatet blir väldigt kul. Får man klappa läraren?


•2.       Pojkar är ensamma och har missat det här med meningsbyggnad. Många har uppenbarligen gått genom både grundskola och gymnasium och aldrig lärt sig det här med punkter. Jag lärde mig i och för sig aldrig liggande stolen när jag gick i mellanstadiet men jag fick låna pengar ändå. Jag har klickat runt lite och trodde att en kille var otroligt, otroligt ensam. Han gjorde allting själv. Jag klickade in på hans sida, tittade i hans gästbok och följde några konversationer han haft. När han skrev om vad han gjorde så skrev han saker som "käkar en pizza själv", "tittar på tv själv" och "ska fira min födelsedag själv". Det var till och med så att det gjorde lite ont i hjärtat på en gammal cyniker som jag. Det tog en stund innan jag förstod att de var två skiljda meningar och att den sista var en fråga. Det skulle ju vara att han käkade en pizza och frågade den han konverserade men vad denne skulle göra.  Jag läste någonstans att för varje "normal" sida på nätet finns det fem porrsidor. Punkttangenten sitter ju till höger på tangentbordet och om man skriver med bara vänsternäven är det klart lätt hänt att punkten rationaliseras bort. Vi fortsätter prata om att skriva med vänsterhanden och kommer då in på...


•3.       .. veckans isbrytare. Små saker som pojkar skriver i främmande tösers gästböcker. Alla är absolut inte dåliga, det finns många med stil men vissa har tydligen missat en hel del. Jag ska försöka illustrera med ett diagram.

Många är som sagt väldigt bra medan vissa spammar alla nya medlemmar av kvinnligt kön med samma "hej hej", "hej hej välkommenhit", "hej hej vad söt du är", "hej hej vad heter du då var bor du då" osv. Vissa avslutar med "puss i ljumsken".... Det var länge dött lopp om vilken som skulle bli utnämnd som veckans isbrytare tills jag tittade i gästboken tillhörande en vän till en vän. Det är inte ofta jag blir mållös men en kille som beskriver sig själv som singel sen 95 och bara på jakt efter snygga tjejer mellan 18 och 36 och med långt hår har skrivit i en 17årig tös gästbok att hon har snygga bröst. Han själv är 33. Hon är alltså född fyra år innan han inledde sitt singelskap...
Det finns en hel jävla rullebör med saker man kan skriva om man vill ha kontakt (om man nu som 33åring ska ta kontakt med en 17åring) utan att man måste påtala det uppenbara faktum att nästan alla 17åriga töser har toppiga bröst och spänt arlse. Snälla, låt småtöserna ha sina kroppar i fred.


•4.       Vad som är kul är att de finns så många töser i branschen. Det är en mångfald som berikar. Inte bara för att töser generellt sett är bättre på att köra traktor än traktorkåta 17åriga pågar, det blir annorlunda stil på det hela.Fotnot: För de som eventuellt känner sig trampade på av mitt inlägg vill jag bara säga att jag inte heller är perfekt men jag förväntar mig att mina medmänniskor kan kommunicera så att andra förstår dem och inte som ett gäng fulla lemurer. Herregud, ni får rösta, köra bil och dricka sprit men ni kan inte formulera er så att folk förstår. Jag förväntar mig också att man kan hålla könsdriften någorlunda i styr på en sida där folk kanske vill lära känna andra människor och utbyta erfarenheter istället för att få hälsningar från vilt främmande människor  som avslutas med puss eller få ens bröst kommenterade. Det finns sidor speciellt för sånt.
Några kompletteringar såhär på eftermiddagen:

Att jag stör mig så på killarnas meddelanden i tösers gästböcker beror på att jag själv är kille och kan språket. "Hejhej välkommen" eller "hejhej har ni snö" kan båda översättas rakt av till "knulla?"
Jag är fullt medveten om att vissa töser har lite väl avslöjande profilbilder men både att lägga ut såna bilder och att sitta och runka till dem är patetiskt och ska fan inte uppmuntras.
Att kommentera folks bröst när de har presentationsbild som är mindre objektifierande än den jag har är ju bara ett alldeles utomordentligt sätt att skita ner sig själv. Det är ju så lönlöst att det är tramsigt. Visst för att det kan funka på krogen när klockan är fem i tre och det börjar bli panik i båda lägren men finns det folk som på fullt allvar tror att en tös man sett i en community på internet byter lakan och lägger sig som ett y bara för att man säger att hon har snygga bröst?


Trots att jag är 195 cm lång, väger 90kg och har skägg visar jag kvinnliga sidor ibland.

På radion idag hörde jag en reporter som berättade att vad det nu var decimerats kraftigt. Efter ett tag stod det klart att han menade reducerats. När ska alla jävla journalister lära sig skillnaden mellan reducera och decimera!?! Jag kan ha en liten snabbkurs som börjar nu.

Reducera, Något minskar. Man kan använda ordet kraftigt om reducera.

Decimera, Något divideras med tio. Enkelt uttryckt flyttar man kommatecknet ett steg till vänster.

Ska vi ta det gemensamt en gång till eller ska alla ägna sig åt självstudier tills de kan det?
Hur jävla svårt är det egentligen?! Det hör man ju på själva ordet decierma att handlar om decimaler. Journalister jobbar ju med språket. De ska kunna använda det bättre än vad de gör. Faan...

Nu kände jag hur min kvinnliga sida stack fram när jag använde "hur svårt kan det vara"retoriken.
Trots att det är samma mening använder kvinnor och män den helt olika. Män använder den när de står framför en skuren bilmotor, en trasig damsugare eller ett fordon de aldrig någonsin kört. När omgivningen framför sin skepsis inför mannens planer att laga motorn eller damsugaren eller inviga sin karriär som hobbygrävmaskinist med att gräva en pool mellan sitt och grannens hus utan kabelmarkering svarar man glatt "Hur svårt kan det egentligen vara?"

Kvinnor använder meningen med ett mer upprört tonläge. Som när man som man trampat över soporna som stått innanför ytterdörren i två dagar utan att ta ut dem.


RSS 2.0
Real Time Web Analytics