Det går verkligen utför...

Det här skrev jag under mitt första år i LRF ungdomen, Året var 2002 och jag var 22 år gammal. Jag skrev debattartikeln i traktorn medan jag harvade.

"I förra veckan deklarerade LantbrukarnasRiksförbund att Miljöpartiet har en verklighetsfjärran syn på svenskt jordbruk. Miljöpartiets svar måste anses som verkligt spännande när man menar att det minsann är Miljöpartiet och inte LRF som vet vad Sveriges bönder behöver. MP menar även att det är deras politik som behövs för att unga ska vilja bli lantbrukare. Vi unga tycker att politik ska vara livsbejakande men att MPs politik får oss att vilja dö. Dessutom får vi allt som oftast höra att MP står för en ekologiskt hållbar politik. Hur kan man göra det när man fullständigt negligerar den kunskap som finns hos dem som lever av och med naturen- bönderna?

Den politik som MP driver och anser vara framåtsyftande är ett konsekvent motarbetande av vad man påstår sig stå för. En politik som gör människor arbetslösa, tvingar lantbrukare att lägga ner och produktion att flytta utomlands. Dock konsumerar inte svensken mindre bara för att vi omvandlar svensk livsmedelsproduktion från resurs till reservat. Tvärtom, och vi får importera livsmedel producerat långt under svensk standard.

Man kanske inte kan förvänta sig annat än den förmyndarpolitik som präglar det svar LRF fick från Miljöpartiet- Ett parti som påstår sig stå för demokrati, men som försöker utöva ett inflytande som överhuvudtaget inte står i proportion till deras storlek. MP hävdar också att man står för mänskliga rättigheter, men som är drivande i skapandet av en stat ingalunda hälsosam varken för sina medborgare eller miljön. Det är en mänsklig rättighet att inte bli straffad två gånger för samma brott, att bli dömd av en domstol och att få ett rimligt straff. Har man otur och råkar bryta mot miljöbalken utdömer först kommunen en sanktionsavgift och sedan blir man åtalad.

Det är också en mänsklig rättighet att få en rimlig ersättning för sitt arbete. Enligt LRF-Konsult hade den genomsnittlige svenske grisbonden i fjol en årsinkomst på 18000 kronor. Det är givetvis problematiskt att försöka leva på 1500 kronor i månanden, men vår kära jordbruksminister har lösningen diversifiering. Man ska alltså börja köra buss för att ha råd att fortsätta föda upp grisar.

Fastän att regera med MP har liknats vis att åka bil på en alptopp med Bröderna Marx vid ratten verkar Persson och Nyqvist tycka det är så roligt att de är villiga att offra Sveriges bönder, lant- och livsmedelsarbetare för att få fortsätta. Samma Persson och Nyqvist som med kraft tog ställning för en gemensam valutapolitik, men som verkar tycka att jordbrukspolitiken och en reform som omfattar halva EUs budget kan schabblas bort till dödparti....stödpartierna.

Persson benämner lantbruket som framtidsbranch, och tillsammans med ett parti som vet vad bönderna behöver och som verkar för demokrati, mänskliga rättigheter och ett samhälle där man inte utnyttjar djuren stakar man ut bästa färdväg för ett konkurrenskraftigt och ekologiskt hållbart jordbruk. Ett jordbruk som unga vill arbeta med.
Vem har sagt att den politiska satiren är död?"


Det här sade Svensk mjölks ordförande efter sitt första ordförandeår
"Media polariserar ofta på ordförande och underställer resten av styrelsen"

Och folk som påstår att det var bättre skola förr...

Pajasar

I somras hörde jag på radion om minifirmor. Ni vet, människor som letar upp en anledning att slåss. Som AIKs Black army. Jag funderade lite på att skriva att sossarna är LOs firma men sket i det.
Anyway, det var i alla fall pojkar i de yngre tonåren som gjorde upp med varandra om att träffas och försöka spöa skiten ur varandra. Förutom att slåss stal de, var allmänt besvärliga och, här kommer det jag fastnade för, tog droger för att det inte skulle göra så ont när de slogs. Om man nu prompt ska slåss, vilket man inte ska, hur jävla fjantigt är det då inte att ta droger för att undgå smärtan? Det är ju bara trams! Antingen slåss man och har ont i kroppen eller så skiter man i det och har bara ont i tummarna av för mycket tvspelande. De kunde i alla fall försökt leva upp till sin påhittade manlighet.
Vilka jävla fjollor.

Vad fan har hundarna ut av att bli trampade på en hel jävla dag.

En sak till. Visst för att inaveln i lantbruket ibland kan tyckas vara omfattande men jag trodde ändå att folk som åker till Elmia var begåvade nog att inte ta med hunden in på mässan. Fan, är ni dumma i huvudet eller? Hur jävla skoj på en skala mellan tre och sju är det att vara hund i den trängseln? Lämna dem hemma, lämna dem i bilen, vad fan som helst men släpa inte runt dem på Elmia.

Jag körde gasbil till Elmia. Och parkerade där man skulle.

När det började pratas om finanskris och räntorna gick upp. Vad gjorde folk då? Jo, när räntorna gick upp tog folk ut pengar från bankerna. Det är ju då man ska ha pengarna på just banken...


Anyway. Jag tittade på nyheterna häromdagen, och gissa vad det handlade om. Koldioxid. Medan de pratade om CO2 så hade man några stora jävla industriskorstenar i bakgrunden. Det såg ut ungefär såhär.


Jag vet inte vad skorstenarna egentligen hade med inslaget att göra, det kan mycket väl finnas CO2 i röken, men inte enbart. Jag har för mig att koldioxid är en luktfri och osynlig gas. Och det som kom ut var allt annat än osynligt. På tal om inget så såg jag en reklam som förmedlade budskapet att det var viktigt att sopsortera så att man kunde elda upp gamla gympaskor istället för olja när man ville ha varmt i städerna. Det skulle släppa ut mindre växthusgaser. Jag förstår inte riktigt hur eldandet av gympaskor släpper ut mindre växthusgaser än eldandet av olja men det finns mycket jag inte förstår. Vill man nu inte släppa ut några växthusgaser så ska man ju gräva ner gympaskorna och elda upp oljan fort som fan. När den är slut är den ju slut och då kan man inte elda upp någon och på det viset minskar man utsläppen. Som det är nu eldar vi tydligen gympaskor och olja om vartannat. Det måste ju vara det sämsta alternativet egentligen.

Det är min blogg och jag får således vara hur tjatig jag vill. Jag fortsätter alltså på ämnet CO2. Jag har försökt följa de amerikanska presidentkandidaternas tvsända debatter. Jag förstår inte hur folk ens funderar på att rösta på McCain. Även om man bortser från allt ideologiskt så är hans framträdande tafatta, retoriken suger och ibland är det så att jag sitter i soffan och rodnar så pinsamt berörd jag blir. Nu har dock Obama seglat lite snett. Jag tyckte mig höra att han ville sätta upp koldioxid på listan över farliga föroreningar. Jag kollade här<länk>. Han vill alltså att det alla landlevande djur andas ut ska upp på samma lista som bly och kvävedioxid.

Något som borde göra alla som skrivit på Vattenfalls klimatsignaturtrams glada är i alla fall att Nordpolen som skulle smälta bort sommar, det har jag länkat till tidigare i bloggen, har vuxit med knappt 30% i just sommar. Det som slår en är rapporterna kring detta faktum. I våras var det människans hänsynslösa rovdrift på jordklotet som skapade ett varmare klimat, smälte polarisarna och dödade isbjörnarna. När ni isarna växer är det en vanlig förändring skapad av naturen.

En intressant artikel i The economist. Jag kommer osökt till att tänka på forskning kring global uppvärmning...


En busschaufför, en busschaufför, han skiter i om andra dör

Nynna gärna rubriken.

Jag skulle vilja likna de som bor tillsammans med Skånetrafikens busschaufförer vid hemorojdsalva.
Jag har egentligen ingenting emot dem men man kan fysiskt inte komma mycket närmre ett rövhål.

Jag har vid tre tillfällen fått köra av vägen när jag med personbil haft bussar som antingen tagit innerkurva eller kört om på min sida av vägen. Jag har ett otal gånger fått ställa mig på bromsen när jag kört traktor och sociopaten i den gula bussen bakom fullständigt skitit i att det var krön, kurva eller att de hade möte. Jag vet inte hur många gånger jag suttit på traktorn och tänkt "Vilken jävla tur att det inte kom någon i mötande fil bakom det krönet" Idag när jag varit i staden körde jag bakom tre av Skånetrafikens bussar som körde hem skolelever. Jag ser i backspegeln att en ambulans med blåljusen kommer ifatt oss. Jag kör in på en parkeringficka, långt bak så att bussen framför mig också får plats och kan släppa förbi ambulansen. Han fortsätter köra. Ambulansen ligger nu bakom honom med blåljus och sirener på. Mötande stannar och kör av vägen för att släppa fram ambulansen. Bussen fortsätter köra som om inget hänt. Antingen tittade han inte i backspegeln eller så sket han i det. Jag tycker att det finns anledning att titta i backspegeln när man möter bil på bil som alla tvärstannar och kör till sidan. Det krävdes mer än tre kilometer för att ambulansen skulle komma förbi de slapptaskade skithögarna som kallas busschaufförer. Ingen av dem var ens i närheten av att släppa förbi ambulansen. Det är busschaufförernas förbannade yrke att köra på ett bra sätt och hade andra skött sina jobb lika jävla dåligt som busschaufförer hade de åkt i fängelse. Jag hade tyckt det var skitkul om ambulansen var på väg till någon som stod busschaufförerna som hindrade den nära.


Det är uppenbarligen Skånetrafikens officiella hållning att man inte behöver flytta sig för utryckningsfordon som påkallar fri väg. Det måste vara deras officiella hållning, annars hade ju ett beteende som det jag såg idag renderat i kritik och disciplinära åtgärder för den enskilde busschauffören, och vem vill dra på sig något sådant? En ambulans är faktiskt viktigare än en buss och vi kan konstatera att det fullständigt saknas incitament för mig och min traktor att underlätta en omkörning för någon av Skånetrafikens bussar. Hoppas ni gillar mina bakljus. Ni kommer inte se något annat...


Krav Räddar Aldrig Världen.

Jag är av uppfattningen att KRAV, precis som Al Gore, TV-Shop och att Janne Josefsson skulle göra ett objektivt reportage, är en bluff. På något vis är det inte socialt accepterat att vara emot kravodling men det är sällan jag är särskilt känslig för sådant. Människors val att köpa kravmärkta produkter baseras på livsåskådning snarare än fakta men är något som jag tror kommer ändras inom en ganska kort period. Jag tror nämligen att lönsamhetsskillnaden mellan konventionellt och krav kommer i stort vara utraderad lagom till skörden 2009. Folk kommer inte dagtinga (Visst är det ett underbart ord? Alla ni centerpartister, har ni hört det användas de senaste 28 åren?) med sina fundamentala behov av en 42" tv i köket eller ut och resa på semestern. De köper billigare mat istället. Fair trade och KRAV lär inte bli förstahandsvalet när folk går och handlar i fortsättningen. Visst för att min analys säkert är färgad av min uppfattning men jag tycker det är bra om lågeffektiv odling som ekologisk försvinner. Det som jag tror kommer gå bäst nästa år är konventionell spannmål och andra halvåret kommer mjölken. Energisuget har skapat ett golv på spannmålsmarknaden. Det gör i och för sig att djurbönderna inte kan köpa hur billig foderspannmål som helst men avräkningspriserna på mjölk lär stiga vårvintern 09.

Jag har givetivs tittat på partiledardebatten. En del i alla fall. När jag var så upprörd att jag satt och skrek i soffan gick jag och lade mig med en bok istället. Jag summerar det jag såg med att inte ens en mor kan älska ett barn som Mona Sahlin och Maria Vetterstrand.


De är det idag också.

I morse hade jag kvalitetstid med mig själv. Nej, jag masturberade inte. Jag läste Land och ATL och tittade på nyhetsmorgon samtidigt som jag åt frukost. Jag lär återkomma till behovet av svenskakurser för de ledande förtroendevalda i bondesverige men det som stör mig mest hittills idag är den diskussion jag med förundran fick ta del av via nyhetsmorgon. Sven-Otto Littorin och någon från Gröna bilister sitter och hackar på Volvo och menar att alla uppsägningar bottnar i att Volvo inte tagit fram en miljöbil. För några år sedan var det ju ett jävla liv för att Volvo inte lanserat någon stadsjeep. Jag blir bestört när en minister(!) framför sån uppenbar dynga i tv. Om det nu var så självklart att Volvos försäljning skulle vika pga att man inte tagit fram en miljöbil skulle ju Littorin tagit lite ansvar och berättat för Volvo att de måste ta fram en sådan när han blev minister. Det är löjligt!


Vidare berättade de på nyheterna i morse att åtta av tio svenskar uppgav att finanskrisen satt spår i deras ekonomi. Oron på den globala finansmarknaden har pågått i två veckor och alla som upplever att de fått mindre pengar i plånboken de senaste två veckorna, orsakat av finanskrisen, räcker upp en hand nu. Alla ni som inte räknat efter utan bara följt medias finansnyhetsporr tar ner händerna igen. Hur många blev kvar? En, två, inte många. För några veckor sen berättade man att sju av tio inte märkt att de har mer pengar att röra sig med sen jobbskatteavdraget infördes. I en familj där båda jobbar blir det 70 000 extra om året! Folk märker alltså inte att de har 35 000 extra per skalle om året men påstår sig känna av den senaste tidens finanskris. Såna människor borde inte få rösta.


Upp till kamp emot kvalen...

Folk har frågat om jag inte skulle skriva något i bloggen snart och jag har själv haft lite dåligt samvete för att jag inte hunnit skriva. Jag har tröstat mig själv med att folk kommer vara idioter imorgon också.


Vilken enorm massa dynga jag har hört på radio och tv de senaste dagarna. Jag är så jävla trött på alla Volvoanställda man släpper fram i debatten att jag mår illa. Jag kan förstå att de tycker det är tråkigt att förlora jobbet men jag ärligt talat skiter jag i dem och deras små känslor. De sitter i tv och radio och är bittra och känner sig svikna för att folk inte köper deras bilar samtidigt som de själva köper en billig japanska jävla tv på elgiganten och billig skitmat på Lidl. Det är ingen mänsklig rättighet att tillverka Volvobilar och de som rest krav på att tvångssocialisera Volvo så att alla kan jobba kvar och tillverka bilar borde släpas ut på backen och ges en ordentlig omgång stryk. Varför i hela helvete tillverka bilar som ingen ändå kommer köpa? Såvida de inte menar att man ska dra ner produktionstakten, låta alla vara kvar men att de får dela på pengarna från hälften så många bilar stället. De håller på och tjatar om bilindustrin och bilindustrin och bilindustrin som någon sorts samhällsmotor men när bilindustrin hade ath kom de ändå inte upp i mer än 4-5% av bnp. Den bransch jag lever i står för 9-10 % av bnp.


Det hade varit väldigt enkelt att slippa varsel vid en nergång. Det finns absolut ingenting som säger att det är nivån vid en högkonjunktur som man ska lägga sig på. I fortsättningen tycker jag att företagen vid ökad efterfrågan och konjunkturuppgångar säger "Nej, vi ska inte tillverka fler enheter än vad vi gör idag, fastän vi kan sälja dubbelt så många", skita i att nyanställa så kan folk gå arbetslösa hela tiden, så slipper jag höra deras jävla gnäll.


När det gäller puckot som blev skjuten av polisen häromdagen kan jag bara beklaga att det inte tog värre. Jag såg på tv när de sköt honom, och alla ni som klagar på polisen för det som hände, knip käft nu är ni snälla. Springer man runt med en kniv och inte inser allvaret och lyder de enda som har våldsmandat i samhället, inte ens när de skjuter varningsskott borde man få betala för att få leva.


RSS 2.0
Real Time Web Analytics