Jodåsåatt


Nyhetstips..

Tidigare skrev jag ju en JO-anmälan som jag aldrig skickade in. Jag fortsätter lite på ämnet hur bönder blir behandlade av myndigheterna. I värsta fall kan det helt plötsligt dyka upp någon från Länsstyrelsen och kräva att få gå igenom alla dina djur så att de är rätt märkta i öronen och att din journal stämmer. I bästa fall ringer de lite innan. Här kommer det skojiga. Du får inte säga nej. Det kan ju vara så att man ska hitta på något med sina barn, gå på begravning, har fullt upp med att faktiskt sköta sina djur, har en läkartid, vad fan som helst. Vill man skjuta på Länsstyrelsens besök och hänvisar till att man tex ska till läkaren borde faktiskt myndigheten nöja sig med det, de har knappast med att göra vad medborgarna behöver för hjälp, men i det underbara Sverige ska man visa läkarintyg på att man faktiskt varit hos läkaren och inte varit hemma och tokmärkt sina kor i öronen. Alla skäl är inte godkända heller och jag skulle kunna tänka mig att lantbrukarbarnens utflykt med föräldrarna brinner inne om Länsstyrelsen skulle ringa en vacker solig dag när det är dinosaurieutställning .


De här kontrollerna är inte slumpvis valda. Man håller koll på vilka som rapporterar händelser i tid, hur pass ofta de är inloggade på Jordbruksverkets hemsida där man rapporterar födda, döda, sålda osv. Vet tidningarna om detta? Anyway, eftersom alla stadsanställda ska kunna förvaltningslagen så borde de ju redan vid införandet av reglerna insett att förfarandet strider mot lagen. Varje beslut som rör medborgaren ska delges medborgaren så fort som möjligt, och med beslutet ska följa information om vem som fattat beslutet och hur man överklagar det. Som det är nu bestämmer Jordbruksverket och sen en vacker dag ringer Länsstyrelsen bonden och delger denne beslutet om inspektion utan att ge denne information hur man överklagar och utan att ens låta det gå de tre veckorna medborgarna har rätt till att överklaga under. Max två dagar. JO, vad gör ni?


Dåligt underbyggt och respektlöst.

Med anledning av att de vettiga partierna låter några lallande fjollor som inte ens kan klä sig ordentligt hållas riskerar det svenska lantbruket en ytterligare försvagad lönsamhet när man är på och vill trixa med bränsleskatten. Jag har nyss skickat iväg en debattartikel på ämnet till en av våra lantbrukstidningar.

Antarktis is är 45 procent större nu än vad den var 1980 ( National Snow and Ice Data Center vid Universitetet i Colorado, som bland annat stöds av NASA, NOAA och NSF), Arktis is växte med 30 procent förra året och fortsätter växa. (IARC-JAXA) 1960 fanns det 5000 isbjörnar i världen. Idag finns det 25000. Inte ens de största isbjörnskramarna av dem alla, Polar bears international, påstår att isbjörnen är hotad. IPCC som byggt hela sin klimatalarmkampanj på Manns hockeyklubba tror rimligtvis inte längre på den eftersom de har plockat bort den i sina senaste rapporter. Lägger man Al Gores grafer om CO2 och temperaturen på varandra så visar de att det inte är koldioxiden som påverkar temperaturen - Det är tvärtom. Först stiger temperaturen och 200-300 år senare ökar koldioxidhalten proportionerligt med temperaturen. Manhattandeklarationen kullkastar kraftigt påståendet om konsensus kring den globala uppvärmningen i forskarsamhället. I Climate Journal beskriver man IPCCs hypotes om CO2 som klimatpåverkande som helt förkastlig och att växthuseffekten om den existerade skulle göra det kallare vid markytan. Jag skulle kunna fortsätta tills debattredaktören föll i gråt. Det är bara att inse. AGW finns inte.


I Sverige 2009, förmodligen ett både genom historien och bland samtidens mest sekulariserade samhällen, finns det politiker som tror att människan kan förändra klimatet, och istället för att ägna en bra stund åt att fundera ut hur de ska komma undan det faktum att de trott på efterkrigstidens största bluff med ansiktet i behåll glatt lallar vidare och med en lögn som grund och utan att ta reda på om den påhittade klimatförändringen är av godo eller ondo ger man sig på den bransch som med minst hjälp från staten hade kunnat stå stabilast genom finanskrisen. Fråga byggarna, betongstationerna, åkarna osv. vilka det var som höll dem med jobb under nittiotalets kris. Det var bönderna, och att försämra lantbrukets redan ansträngda konkurrenskraft och lönsamhet är inte bra för Sverige, som utrikesministern uttryckt det.


Det går knappt en dag utan att man hör om bilindustrin som någon form av samhällsbärande bransch. Det finns ingen hejd på hur mycket opinionsbildare och politiker vill underlätta för billbyggarna i Sverige. Bilbyggandet är jämfört med jord och skog en marginell bransch. Fordonsindustrin hade under all time high fyra procent av Sveriges BNP. Jord och skog låg då på knappa tio procent.


Vidare är en det ideologisk tankevurpa av rang när en borgerlig regering försöker styra medborgarnas konsumtion medelst skatter. Det är heller inte klädsamt en borgerlig politiker att mena att det totala skattetrycket inte kommer förändras. Det innebär bara att man kommer skapa en ännu större och ännu kostsammare, fyrkantig administration, att samhällets straffskatter och bistånd i ännu större utsträckning kommer styras av den för dagen passande ideologin och att människor i ännu mindre omfattning får styra över de pengar de själva arbetat ihop.


Om det nu ändå skulle vara så att CO2 är den samhällsfarliga gas det nu påstås vara är det väl ändå fel när man från samhällets sida enbart straffar medborgarnas utsläpp av CO2 utan att betala de medborgare som de facto står för ett betydande upptag av just CO2. Jag vet inte om våra kära folkvalda har hört talas om fotosyntesen men om någon missat den så skicka ett mail så ska jag förklara.


Varje politiker som gör det minsta lilla anspråk på att framstå som seriös borde inse att det inte är läge att tramsa. Skärp er, ge det svenska lantbruket stabila villkor och sluta jävlas med oss så ska vi nog ta landet ur denna kris också.


Spelar det någon roll om man får stryk av en kommunist eller en nazist?

Jag tycker i och för sig inte om officiell historiebeskrivning. Jag gillar inte när överhögheten deklarerar att så här gick det till och det är just dessas fel. Jag vill tänka själv. Jag är inte trettio år fyllda och född i Sverige men ändå var min skolgång klart Sovjetinfluerad. Ni som är jämngamla med mig, fick ni läsa något om de Baltiska länderna mer än att dessa tre små skitländer tacksamt blev uppsugna i Sovjetunionens varma omhändertagande famn? Att finskan var släkt med ungerskan fick vi lära oss men inte någonstans stod det att estländskan också tillhörde samma språkstam. Gud nej, hur skulle det sett ut. I det gosiga Sovjetunionen talade alla samma språk och veteskördarna i Ukraina var höga och alla trivdes. Folk i Stalingrad hade inte alls ätit upp varandras barn under tyskarnas belägring eftersom Ryssarna vägrade släppa staden för att den bar samma namn som landsfadern. UPP TILL KAMP EMOT KVALEN. SISTA STRIDEN DET ÄR.


How ever. När det gäller förintelsen och kommunismens brott mot mänskligheten är det bara att inse att den som inte kan historien är dömd att upprepa den. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att minnas och prata om det som hänt så att vi slipper se nya rekreationsläger med skorsten för utvecklingsstörda och glädjeläger i Gulag. Nazismen är ju en praktiskt taget död ideologi, det är inte många som springer runt och tror på konceptet med übermenchen. Kommunismen är dock lite mer levande och kan faktiskt locka människor med oförmåga att tänka längre än typ en komma fem nanosekunder. Dessutom kan man säkert vifta bort det faktum att kommunismen med sina 100 miljoner döda på samvetet leder över nazismens tjugo miljoner dito med argument som att det ändå är lägre över tid och per capita. Man ska passa sig för att påstå att ideologier är fel men kommunismen funkar inte ens i teorin och dess förespråkare har haft ihjäl en hel massa av sina medmänniskor. Därför ska vi hjälpas åt att berätta för folk att en revolution lik den kommunisterna pratar om bara leder till att människor med förmåga att tänka själv försvinner. Antingen dör de med detsamma eller så gör man som man gjorde i det gamla mysiga Sovjet - Kallar alla man inte gillar för knäppa och ger dem en tröja med långa ärmar och spärrar in dem. Hur många har egentligen reflekterat över att människor från Rysslands ambassad ville sätta Dorsin & co på mentalsjukhus efter Tingeling i melodifestivalen


Vem minns inte "Om detta må ni berätta"? Göran Perssons projekt för att vi aldrig mer ska få uppleva något i stil med förintelsen. Nu gör Forum för levande historia samma sak med kommunismens brott, och genast skyndar 253 hycklande kommunister fram och skriver på DN Debatt att de inte gillar att regeringen slutför Göran Perssons projekt. Bland undertecknarna hittar vi människor som i princip bedrivit hor. De har tagit emot pengar för att forska om kommunismen trots att de nu kommit till insikt med att det är fult att ta emot pengar för att forska om just kommunismen. Sopa skiten under mattan och förneka att det mesta hänt funkar ju bra men hade det varit i tyskland och det handlat om nazismen så hade de hamnat inför skranket. I vissa europeiska länder är det straffbart att förneka folkmordet på armenier medan det i Turkiet är straffbart att påstå att det hänt. Visst är det som man skriver i debattartikeln fel att låta ideologi färga historiebeskrivningen, men då ska man inte göra som artikelförfattarna vill och förtiga kommunismens brott.


Det är patetiskt att förneka hundraåriga övergrepp med kvasiintellektuellt deltagande i SM i floskler. De som förnekar förintelsen och våra vänstervänner som vill förtiga kommunismens brott skulle förmodligen inte klara en dag under de förhållanden som rådde i tyskarnas koncentrationsläger eller en dag under samma förhållanden som människor i Pol Pots, Maos eller Stalins diktaturer levde med ett helt liv.


Var det inte Björn Rosenström som sjöng "Jag har blivit luuuurad."?

Egentligen ska man inte skratta. Ingen har väl undgått Arlas reklam med Arla-Elin Rydström. Ni vet, de där puttenuttiga reklamfilmerna för Arlas kravsortiment. De rullade ju ganska länge så jag antar att de gick hem hos konsumenterna. Nu när Arla-Elin Rydström blivit ordförande för Ekologiska Lantbrukarna så berättar Arla att man ska sälja dansk ekomjölk till lågpris i Sverige. Så när folk står i affären och tittar på Arlas billigare ekomjölk och tänker på de fina bilderna, grönt gräs och Arla-Elin Rydström med en kalv på axlarna så väljer de bort den mjölk som blivit producerad av de människor Arla-Elin Rydström företräder.


RSS 2.0
Real Time Web Analytics