Skåningarna och masarna drar nog vinstlotten

Skåningarna skriver på Facebook att de klipper sina medmerakort och masarna skriver på Dalarnas tidnings opinionssida att nu är det färdighandlat på Coop.


Så, alla ni som levererar mjölk till Skånemejerier och Milko, glöm inte att skicka tackkort till Arla för att de medelst självmål verkligen visade att det går att ta betalt för mjölken. Och glöm inte att berätta för dem ni valt att företräda er att när Coop kommer krypande tillbaka så ska de pungslås. Om Milko och Skånemejerier inte tar ordentligt betalt efter denna rundan så har bönderna med år av dålig ägarstyrning fullständigt fördärvat strukturen i en hel bransch...


Oförskämt!

När man i morse tog upp tidningarna ur postlådan så ser man Björn Cederblad, VD för Skånemejerier, på framsidan av ATL. Rubriken är "Oförskämt" Man behöver inte kunna särskilt mycket om branschen för att, trots att man är nyvaken, lista ut att det handlar om att Coop övergett Skånemejerier till förmån för Arla. Cederblad konstaterar att detta kommer innebära prissänkningar för bönderna.

                                                                                                                           

Den senaste tiden har man från Skånemejeriers, förmodat söndergråtna, ledning och styrelse kunnat höra att det är så svårt att driva mejeri i Sverige. Handeln pressar priserna, Arla pressar priserna i Sverige och tar hutlöst betalt för mjölken i Danmark. Något jag tidigare skrivit om här. Danmark är i alla fall mjölkens förlovade land. Där kan man tjäna pengar på att kränga mjölk.


På sidan fem i ATL, faktiskt på samma sida som Cederblad och hans oförskämtartikel, kan man läsa att Skånemejerier tagit hem ett kontrakt i Danmark. Den korkade Arlaledningen och deras ägare befriar Skånemejerier från ett värdelöst kontrakt som Skånemejerier förmodligen inte tjänade några pengar på (Minns att handeln pressade priserna) och tar hem ett större kontrakt i Danmark där som man skrivit innan mjölken är mycket, mycket dyrare.


Förlusten av Coopkontraktet skapar ett tapp på 15 miljoner kg, det nya danmarkskontraktet omfattar 23 miljoner kg. Nettot ökar alltså med åtta miljoner kg. Om vi antar att man sålt mjölken till Coop för sex kronor litern och att man kan sälja den för nio i Danmark skulle detta innebära att Skånemejerier från den förste februari höjer betalningen till sina leverantörer med 39 öre minus vad det kostar att processa den ökade mjölkvolymen. ( (23 000 000kg x 9kr) - (15 000 000 x 6kr) / 300 000 000). OH-kostnaderna ökar ju inte. Ändå konkluderar Cederblad i slutet av artikeln att man trots ökad lönsamhet ändå kommer sänka priset till sina leverantörer. Vem fan är det som är oförskämd?


Aktuellt är uppbarligen besatt av inkompetenta rikspuckon

Jag tittade nyss på aktuellt. Jag blev som vanligt arg. Redaktionen på aktuellt är uppenbara ärkenollor. De tycker tydligen de ska företställa seriös journalistik att fråga Vattenfalls VD om han inte kunde göra en insats i Trollhättan. Och vad fan skulle han göra? Jävla idioter.


Är de rödgröna inte bara vanliga brunskjortor?

I riksdagens utrikespolitiska debatt häromdagen kritiserade sossarna Carl Bildt för att han inte förde dialog med Hamas. Hamas är, bortsett från något högerpopulistisk israeliskt parti, de enda som inte tror på en tvåstatslösning i Israel/Palestinafrågan. Regeringen i Israel tror på en tvåstatslösning, Fatah tror på en tvåstatslösning, USA tror på en tvåstatslösning, EU och Ryssland tror båda på en tvåstatslösning. Hamas gör det inte.


Hamas roar sig istället för dialog med självmordsbombningar och andra attentat som blivit fördömda av både FNs kommission för mänskliga rättigheter och Human Rights Watch. Hamas stjäl omvärldens hjälp till det hårt drabbade palestinska folket i Gaza och ger till sina egna styrkor. Dessutom vilar hela organisationen på sharia-lagar. Har någon missat att Hamas polare i nordvästra Pakistan eldat upp hundratals flickskolor och drivit tiotusentals människor på flykt i sin kamp för att införa sharia? Det är alltså de här trevliga pojkarna sossarna tycker att Bildt ska föra dialog med.


Politikerna i Malmö placerar alla judar i samma fack, lägger ansvaret för det vi sett hända i Gaza på enskilda idrottsmän och förbjuder publik på läktarna under Davis Cupmatchen mot Israel. Sydsvenskan skriver i sin ledare Reepalu leker med elden.

Israeliska tennisspelare är inte välkomna i Ilmar Reepalus (S) Malmö. Förklaringen? "Över fyrahundra barn har mördats i Gaza", sade Reepalu i Sydsvenskan igår. Det är hårda ord. Mord: enligt ordboken "att uppsåtligen beröva en annan människa livet".

Så i Ilmar Reepalus värld har Israel med berått mod berövat fyrahundra palestinska barn livet. Inte av misstag, inte i stridens hetta, inte genom kalkylerat risktagande, inte genom nonchalans. Israel har dödat dem alla med vett och vilja. Det är vad Reepalu säger. Hårdraget? Övertolkat? Betänk då att Reepalu är en erfaren, framträdande politiker, van att välja sina ord med omsorg.


Vidare skriver man

I ett Malmö där judiska inrättningar angrips, där fredliga demonstrationer till stöd för Israel möts av ägg, flaskor och stenar, där enskilda Malmöbor hotas och förföljs enbart på grund av att de är judar, där har framträdande politiker ett ansvar för att dämpa motsättningarna, gjuta olja på vågorna.
Istället leker Reepalu med elden.


Är det någon större skillnad mellan Jimmie Åkesson och Ilmar Reepalu?
Gör det något att på andraplats bland Lars Ohlys favoritbloggar finns en grovt antisemitisk sådan?


Vad händer om vi efter valet får ett Machtübernahme och dårarna i de rödgröna, människor som ohämmat flörtar med extrema grupper, inte tar avstånd från politiskt våld utan med liv och lust medverkar i att skapa ett samhälle i vilket enskilda grupper likt 30- och 40talets tyskland måste vakta sina ord och tänka på sitt utseende för att slippa trakasserier och våld, får makt över både polis och militär?


Med båda händerna samtidigt.Jag har alltså boxershort (nu på vintern har jag även långkalsonger) och arbetsbyxor som tål nästan hur mycket som helst. Ändå blir jag rövknullad.

Det här med toaletterna bekymrar mig.

Jag skrev ju innan om att när Sverige tappade i rankingen när det gällde jämställdhet så anklagade Mona Sahlin regeringen för det medan alla som kan läsa eller hänger med någorlunda i nyheterna visste att det var den regering Mona själv satt med i som blivit bedömd. Jag skrev ju då att jag var övertygad om att Sverige fortfarande var världens mest jämställda land eftersom man har tid och ork att syssla med uppenbart trams som "Fru Gårman"


I arbetet att få bort könsdiskrimineringen i samhället är tydligen Fru Gårman ett angeläget sätt att skapa könsmässig balans bland vägmärkena. Fru Gårman kommer av Herr Gårman - ett för de flesta känt vägmärke vars namn är en liten ordvits i Här går man. Visst för att man kan döpa skylten med en kvinna till Fru Gårman men dels tappar man ordvitsen och dels innehåller namnet fortfarande ordet man. Man skjuter således över målet och låter även i fortsättningen, trots att man fått in "fru", man vara synonymt med människor av båda könen.


Nästa problem är att "Fru" är en titel reserverad för gifta kvinnor, och man behöver inte lyssna särskilt länge på rödstrumpor och de som anser att det är motiverat att lägga skattepengar på Fru Gårman för att inse att de anser att äktenskapet är en patriarkal styggelse som vi ska hålla oss borta från.


Detta om namnet, över till formgivningen. Hur ska man i vårt jämställda och pretentiöst nonekivoka samhälle kunna illustrera att det verkligen är en kvinna på skylten? Svaret är att det kan vi inte. Så fort vi sätter henne på skylten förvandlar vi henne till ett objekt, och objekt på en skylt blir klichéartade. För att vi ska kunna se att det även finns kvinnor på skyltarna måste det var uppenbart att de är just kvinnor. Män kan ha kjol, kvinnor kan ha kavaj, slips och byxor, män kan ha långt hår medan kvinnor kan ha kort dito. Vi måste således visa att kvinnan är kvinna med rent fysiska attribut. Hon måste ha slankare former än herrarna på skyltarna och dessutom innehavare av ett par bröst. Detta leder i sin tur till en ökad sexualisering av det offentliga rummet. Även detta är en styggelse.


Till sist, när man väl kommit runt alla hinder som finns i namnet, diskussionen bakom, formgivningen och allmänhetens reaktioner så kvarligger fortfarande faktum att man helt plötsligt gjort kvinnan till symbol för det jämställda samhället. Hur jämställt är det?

Och hur fan ska vi lösa problematiken med symbolerna på dörrarna till offentliga toaletter?


Värnskatt för sopåkarna

Sopåkarna i Stockholm gick ju ut i vild strejk häromdagen. De var missnöjda med bl a lönen som bara uppgår till i snitt 32000 kr per månad. För att ens vara aktuell för uppdrag måste man enligt de fackens stadgar dela arbetarklassens ideal. M a o rösta rött. Vinner de rödgröna åker våra vänner sopåkarna på värnskatt om 57% på sina inkomster över 32000 kronor.

Machtübernahme.


Hade bakom inte varit mer adekvat?

Institutionen bakom alla andra

Saxat från Bondeliv.se.
Jag väljer att inte vidare kommentera det faktum att ingen av de "hvisa" lagt märke till det...


Det sägs att en procent av männen kan utföra autofellatio men hur många kan skita sig själv i nacken?

Avräkningspriset på mjölk har i vissa länder sjunkit så lågt att EU återinfört interventionspris på smör och mjölkpulver. Interventionsystemet är en del av EUs gemensamma jordbrukspolitik och togs på mjölksidan bort för några år sedan eftersom man ville skapa en mer fungerande marknad inom EU. Man har genom att införa exportstöd och interventionspris igen skapat ett prisgolv - När marknadspriset är lägre än interventionspriset så säljer man givetvis till intervention. Vi ska dock minnas att jordbrukspolitiken som jag skrivit förr styrs av en högljud urban medelklass och mest syftar till att hålla producentpriserna nere istället för att föda bönderna. Därför hoppas jag mycket på Arla och de stora europeiska mejerierna. Hoppas att de ska utnyttja exportstödet och lyfta ut så mycket mjölk som möjligt ur EU och att vi inte säljer så mycket till intervention. Interventionslagret ska ju tömmas någon gång och kommer rimligtvis tömmas när priserna går upp. Givetvis i syfte att hålla priset nere så att de stackars medborgarna inte behöver betala en á två eurocent mer för maten. För att kunna klara krisen nu medverkar vi ju själva till en ännu längre ökenvandring om vi säljer till intervention. Återigen, det är systemfel när en bransch som lantbruket inte har råd att vara långsiktigt.


RSS 2.0
Real Time Web Analytics