Strömlinjeformade åsikter skadar

Jag har ju tidigare i bloggen, bla här, härhär, här och här och här försökt slå hål på lögnen att det är männen som bestämmer här i världen. Eftersom folk tydligen fortfarande tror att det är kvinnorna som är hunsade så måste jag tydligen fortsätta mitt jobb…

Tänk er att ni är på fest. Mannen vill åka hem och frågar kvinnan om de inte kan åka. Något som aldrig sker, utan han får vackert vänta tills kvinnan vill åka. I det omvända fallet, kvinnan vill åka men mannen vill stanna, så sitter mannen påklädd i bilen efter två minuter.

Jämställdhet idag handlar om att premiera kvinnor på ett otäckt sätt och sparka på män och pojkar istället för att se oss alla som individer. Ja, det finns män som slår kvinnor. Det finns kvinnor som slår män. Felet med feminister är att de är extremt vita. För vita människor handlar hudfärg inte om just hudfärg, utan om hur man blir behandlad som grupp. Om en vit gör fel så straffas just den individen. Om en färgad gör fel så straffas hela gruppen. Om inte annat så med misstänksamhet och fördomar. För feminister är det likadant med våld, förtryck, ohälsa och allt annat. Man har uppenbarligen slutat se varandra som individer. Feminism handlar inte om att en individ slår en annan, utan om att en grupp slår en annan grupp. Feminism är i det hänseendet kontraproduktivt eftersom man inte kommer tillrätta med några som helst problem så länge man gör enskilda till företrädare för någon form av hemmabyggd grupp. Att en människa gör en annan illa löser man inte genom att prata i termer som att män slår kvinnor och att svartingar eldar soptunnor och kastar sten på polisen.

Män och pojkar räknas inte i samhället idag. Allt handlar om flickor och kvinnor. Ja, förutom när man ska skriva om vems fel det är. Då skriver man om männen. Vi har i Sverige idag ett system som betygsdiskriminerar pojkarna, både i OECDs studier och i de nationella proven presterar pojkarna lika bra och i vissa ämnen bättre än flickorna men när betygen delas ut så ges flickorna högre betyg, vi läser aldrig i tidningarna om killar som utsätts för hedersvåld, inte om att fler killar än tjejer sålt sex, i princip alla artiklar om unga som tagit sitt liv handlar om flickor, trots att det går mer än fyra pojkar på varje flicka som avslutat sitt liv. (22,2 pojkar och unga män per 100000 invånare jämfört med 4,8 flickor och unga kvinnor) Hur många sjukhus har rutiner för att ta emot våldtagna män? Tror ni det finns skillnader i hur polisen bemöter män som blivit kränkta eller fått stryk av sin kvinnliga partner jämfört med kvinnor som blivit kränkta eller fått stryk av sin manliga dito? Den första utbildningen att ta om hand män som blivit utsatta för relationsvåld har i princip ingen polis tid att gå eftersom Sverige är ordförandeland i EU.

Vid tjänstetillsättningar har det blivit så PK att välja kvinnor att männen väljs bort pga deras kön. Se bara på Mona Sahlin… Man får kvotera in kvinnor i mansdominerade områden men kvoterar man in män på kvinnoområden blir det jävla liv. Kvinnor som väljer typiskt manliga yrken brukar med stort gillande bli omskrivna i respektive branschs tidningar. Män som väljer traditionellt kvinnliga yrken är pedofiler. Det finns ingen politiker, ingen debattör, ingen som kallar relationsvåld för något annat än mäns våld mot kvinnor. Vi har till och med en kvinnofridslag men ingen mansfridslag. Hela debatten går ut på att osynliggöra det ena könet  – Männen.

Jag återvänder till pojkars och unga mäns utsatthet och ohälsa. Hur kan det komma sig att när pojkarna står för nästan 80 procent av självmordsfallen så går 80 procent av slutenvården för självmordsförsök till flickor? Varför ses det inte som ett problem att pojkar inte får den vård de behöver? Jag har försökt läsa på lite och försökt hitta om någon vettig människa har en förklaring till att pojkar i så pass stor utsträckning far illa men inte får hjälp och att deras problem får stå tillbaka för att flickorna får all uppmärksamhet. Svaren jag har hittat är rakt igenom dynga. Den förhärskande förklaringen är att män har en annan kultur och att män kräver av varandra att sluta lipa och hålla käften. Det är den mest pompösa dynga jag läst på länge. Det har ju länge ansetts att det är männens fel att kvinnor mår dåligt, och nu är det även männens fel att männen mår dåligt.


Förmiddagsfika

Det har varit mycket traktorkörning den senaste tiden. Jag har således lyssnat mycket på radio. Allt radiolyssnande i kombination med att jag hunnit tänka efter lite har gjort att jag nått ett antal konklusioner och insikter:

 

1.       Nästa person som säger order klimat kommer jag, oavsett vem det är, slå på käften.


2.       Sossar är helt omöjliga att lita på och har varken heder eller skam i kroppen. I augusti 2006, när sossarna regerade under en högkonjunktur, var antalet svenskar på bidrag, a-kassa, sjukpeng, förtidspension, socialbidrag osv,  1 044 636 stycken. I augusti 2009, under en lågkonjunktur, är antalet 846 000. Ändå har sossarna med Östros och Sahlin i spetsen inga som helst problem att titta folk i ögonen och säga att utanförskapet ökar med sittande regering.


3.       Moderaterna har så länge jag kan minnas krävt sänkt skatt för pensionärerna. Sossarna har hårdnackat kämpat emot alla skattesänkningar för just pensionärerna. Nu kritiserar de regeringen för att de sänker skatten för lite….


4.       Åter till utanförskapet. De rakt igenom ohederliga sossarna försöker smälla i folk att deras politik skulle minska klyftorna. Om vi tittar på vad de lyckats åstadkomma när de (van)styrt landet så kan vi konstatera att klyftorna ÖKAR med sossepolitik. Dessutom flyttar kapital utomlands. Göran visste i alla fall att det var bättre att folk betalde lite i förmögenhetsskatt än inget alls på de stålar de flyttat utomlands. Jag saknar Göran. Han hoppade inte i säng med miljömuppar och kommunister hur som helst, han höll ordning på partiet och var påfallande mycket moderat… Nåväl, när sossarna styrde senast var ohälsan väldigt hög, människor var kanske väldigt sjuka, men sossarna skrev över 140 personer om dagen från sjukpenning med 80% ersättning till förtidspension med 64% ersättning i syfte att minska kostnaderna. Detta trots att man hade högre skattetryck! Om inte det minskar klyftorna så säg.


5.       Moderaterna har lanserat etiska regler för sina förtroendevalda. Finns det ingen kompetens när det gäller media i huset? Så länge man har människor som förtroendevalda kommer de förtroendevalda göra fel. Jag förstår inte varför inte moderaterna inser hur otroligt sårbara man gör sig när man inför dessa etiska regler. Att mediasverige till stora delar är rött vet vi, och det enda som kan vara roligare än att sätta dit en moderat politiker är att sätta dit hela partiet. Nästa gång man hittar en moderat som gjort fel så har han inte bara brutit mot lagen, paritet har dessutom inte granskat denne tillräckligt, alt tyckt att det inte var så farligt, partiets etiska regler är för slappa och nu när de etiska reglerna dessutom kräver att man kliver av när man blir påkommen kommer framgång mätas i antalet moderata politiker man som journalist lyckats få utkastade. Mona Sahlin har både betalat sin barnvakt svart och skitit i att betala tv-licensen. Hon sitter ändå kvar.


6.       Vägen blir inte bredare bara för att man som bilförare kramar extra hårt kring ratten när man möter en bred traktor.


7.       Människor går och lägger sig påfallande tidigt. Det är släckt i husen när jag kör hem om kvällarna. Ändå ligger de fortfarande och sover när jag börjar igen på morgonen.RSS 2.0
Real Time Web Analytics