Jag försöker i alla fall låta bli att skriva när jag har skrivkramp

Jag gillar Newsmill. Dels för att det finns mycket läsvärt, det finns enormt kompetenta människor runtomkring i landet och ledarsidorna runtom i landet framstår ofta som disktrasor, och dels för att man alltid hittar något fullständigt uppåt väggarna när man har tråkigt. Innan jul råkade jag twittra ”Camilla Björkbom, Djurens rätt, snackar dynga på Newsmill” och länk till artikeln. Djurens rätt undrade vad som var dynga, och istället för att svara ”allt” är här mitt svar. Artikeln jag länkade till var skriven i kölvattnet av den av Djurrättsalliansen initierade ”Grisskandalen”. Jag vet inte om någon ens minns jippot. Några vilsekomna individer hade hur som helst valt ut grisuppfödare, bland annat Karl-Petter Bergwall från Bonde söker fru, smugit in i stallarna nattetid och tagit lite bilder i syfte att få folk att sluta äta griskött. Sett i backspegeln så kan vi konstatera att alla inblandade parter, såväl LRF som DRA, misslyckades. Lantbrukarna lämnades ensamma med okänd smittstatus, fulla stallar och fick bara mer pappersgöra medan konsumenterna fortsatte äta griskött. Visst för att några valde kravjulskinka men faktum kvarstår. Vi låter fortfarande små söta oskyldiga grisbebisar födas för att födas upp och bli uppätna.


Ehuru emedan så fortsätter Björkbom vältra sig i det faktum att DRA hittade nyss avliden gris i ett stall på Blackstaby för ett år sedan och sågar nu Svenska Djurhälsovårdens vd Sten Olof Dimanders artikel på Svd Brännpunkt och är definitivt bubblare på listan ”Sveriges sämsta förlorare”.


Nu är det så här, Björkbom, ingen gillar en fålig förlorare. Speciellt inte en som inte har annat än sitt egna tyckande och lögner att komma med. Att åklagaren fattat ett så politiskt inkorrekt beslut som att lägga ner förundersökningen mot Lars Hultström tyder på att det är väl genomtänkt. Fegisalternativet hade varit att låta det gå till tinget. De två veterinärer från SLU som granskat bilder och filmer åt åklagaren sitter var och en på mer kompetens kring grisar än vad som finns samlat i hela Djurens rätt. Att som Björkbom gör och klankar nerpå Svenska djurhälsovården och inte bara insinuera, utan frankt påstå, att Svenska djurhälsovårdens veterinärer är köpta av branschen är ett praktexempel på ynkedom. Dessutom är retoriken att bönderna betalar för kontrollen och därför är kontrollanterna i beroendeställning och gör inget åt de brister som finns gör att jag funderar på hur vi ska lösa det här med bilprovningen i fortsättningen. Betalar vi inte för kontroll där också? Har vi genom att köra till bilprovningen köpt vårt besiktningsreslutat?


Björkboms artikel innehåller inte en enda siffra, inte en enda faktahänvisning, inte ett enda exempel på kompetens eller kunnande. Bara en jävla massa tyckande. Tyckande som är präglad av en enorm disrespekt för kunnande, utbildning och alla de människor som till skillnad från salladstallibanerna i Djurens rätt bara sett grisar på bild. Tyckande som man dessutom försöker pådyvla alla andra människor med argument som att det skulle vara den enda rätta läran. Björkbom och alla ni andra, tyck vad ni vill, ät vad ni vill och respektera oss precis som vi respekterar er. Den dagen jag ser militanta karnivorer kedja fast sig i grönsaksavdelningen på ICA, maskerade militanta karnivorer bryter sig in i växthus om nätterna i syfte att dokumentera missförhållanden i gurkodlingen eller militanta karnivorer dödshota grönsakshandlare eller släppa ut tomater i friheten så ska jag ompröva min hållning, men inte förr.
Ni tangerar redan gränsen till sekterism.


Jag hatar i och för sig vinter men en istid hade varit nyttig


Häromdagen fick jag höra att jag var ond när jag tyckte att det inte hade gjort något om de som satt fast i snödrivor här och där på Österlen dog. I så fall får jag väl vara ond men vad fan skulle de ut för? Redan i söndags varnade de för skarpt väder under torsdag och fredag. De flesta bilar är utrustade med radio och när man på just radio sisådär var femte minut säger ”såvida ni absolut inte MÅSTE ut, stanna där ni är!” så skulle man ju i alla fall överväga att inte ge sig ut. Här följer anledningarna som faller in under ”måste”:


·         Man är sjuk.

·         Man föder barn.


I princip allt annat går att lösa när vädret lagt sig. Visst, det är tråkigt att ha sett fram emot att fira jul med släkten och annat löst folk men det är inte värt att riskera livet på sig själv och andra bara för att få dricka glögg med släkten och få presenter man egentligen inte vill ha. Även om jag skulle vara ond så är det way mycket mycket värre att trots ihärdiga varningar ge sig ut och ta för givet att någon annan ska gräva fram ens bil och bara lösa det och se till att vägarna man ska köra på är nyskottade. Trots att det driver igen på en kvart. Och sen vara missnöjd med snöskottandet eller informationen från SJ. Vädret rår ingen på och jag lovar er, det går inte att administrera bort snön. Alla ni som var missnöjda med ha fått fira jul där ni inte tänkt, är missnöjda med informationen från SJ som istället för att bara stänga butiken försökte köra tågen, alla ni som är missnöjda med att ni inte kunnat komma fram på vägarna exakt när ni tänkt er, trots att Skåne är dammsuget för maskiner och folk sliter som djur, för att handla de sista julklapparna ska tänka på det par vars lägenhet brann lillejulaftonsmorgon. Ena halvan av paret klarade sig inte medan den andra halvan fick åka så fort det bara går i snöstormen till universitetssjukhuset i Lund. En färd som gick på riksväg elva. Samma väg som bara någon timme senare började korkas igen av optimistiska jävlar som trotsade både varningar och rent förnuft. Hade ni korkat igen vägen tidigare hade ambulansen inte kommit till Lund och er vilja att träffa släkten ni ändå inte tycker om eller den där sista julklappen ni tänkte handla på Statoil hade kostat en människa livet. God jul…


Är det uppriktig fifflare eller fnask man menar?

En kille spatserar lugnt ner för gatan när han plötsligt ramlar ner i ett hål vars väggar är så branta att han inte kan ta sig upp. Han försöker och försöker. En läkare kommer gående förbi och killen ropar upp till honom att han behöver hjälp att komma upp. Läkaren kastar skriver ut ett recept som han kastar ner till honom och säger ta två sådana här och ring mig imorgon om det inte blir bättre. Killen är fortfarande kvar i hålet. En präst kommer gående förbi och killen ropar upp till honom att han vill ha hjälp därifrån. Prästen ber lite och går vidare. Killen är fortfarande nere i hålet när en vän kommer gående förbi. Killen i hålet ropar upp att han vill ha hjälp att komma upp och vännen hoppar ner i hålet. Killen blir helt jävla vansinnig. ”Vad fan gjorde du så för?” Säger han. Nu är vi ju båda två fast nere i hålet, idiotjävel” Inga problem säger vännen. ”Jag har varit här nere förr och vet hur man hittar ut.”


Någon form av navelskådning ur ett globalt perspektiv

Även om jag ibland tvekar när jag ser spensliga jävlar i stuprörsjeans och ful cardigan, kärringar som är så feta att man ser deras röv framifrån, människor som visar sig offentligt i träningsbyxor och foppatofflor, prettokärringar i gula byxor, klotrunt huvud med asymmetrisk frisyr och någon sorts kaftan som pratar om Kerstin Thorvalls sexuella frigörelse, hela Idolproduktionen, Måns Möller, de som inte kan backa ut lastaren ur maskinhallen efter speglarna, Claes Borgström osv, så tror jag i grunden på det naturliga urvalet. Survival of the fitest. En sak som då slår mig nu när det är vinter är min kroppsbehåring. Inte för att jag vill ha mer päls, men borde inte jag med en släkt som varit nordbor och bott i ett land som folk på kontinenten tror befolkas av isbjörnar sedan urminnes tider ha lite mer isolering? Mina ben är ju lätta att förväxla med en kvinnas.

 

Samtidigt ser man människor som är bördiga från betydligt varmare delar av världen se ut som ryamattor. Människor vars ögonbryn skulle hålla en medelstor kvastfabrik med material en hel vecka. Jag vet barn som pekat på invandrarmän och sagt ”vov vov”. Jag lägger inga värderingar i varken att de är ludna eller att nästan allihopa väljer att syssla med livsmedel, typ baka pizza, men har jag och Darwin så fel?

 


RSS 2.0
Real Time Web Analytics