Det är ju bara trams från alla inblandade

Jag tycker intensivt illa om svenskar. Dels för att man tror att frasen ”Jag är svensk” är ungefär som att vara stålmannen. Man kan obehindrat knalla runt precis som om man var frälse. Som en skottsäker väst ungefär. Man kan hur lätt som helst sätta sig på en båt med sikte på mellanöstern och Gaza, trotsa Israelisk militärs varningar och tro att man kan göra det utan konsekvenser eftersom man är svensk. Dels för att vi är så jävla kändiskåta i det här landet att vi tillåter att kändisar som har tråkigt och behöver bättra på imagen åka till Gaza på en båtjävel för att för att visa sitt stoooora patos för andra människor. Till och med hoppa i säng med Turkiet som ju verklgien är distriktsmästare när det gäller mänskliga rättigheter. För det bor ju bara människor i Palestina. Konflikter och förtryck i Västsahara, Pakistan, Iran, Turiket (som F Ö tycker att mänskliga rättigheter på Gaza är eftersträvansvärt men som fan ta mig snart utrotat varenda folkslag som inte är rasrena turkar inom sina egna gränser) osv förkommer ju inte. Och om de nu mot all förmodan skulle förekomma är det inget att bry sig om.

 

Hela Ship to Gaza var en cynisk parodi på vad det egentligen skulle vara. Det fanns 700 pers med på båtarna. På väg till en stad som har 400 000 invånare…  Jag är helt säker på att det gått att genomföra transporten utan så inihelvete mycket folk och på det viset fått med ännu mer förnödenheter till folket på Gaza. Eller är det så att ungarna utan rullstol hasat sig runt hela livet och verkligen drömt att få ett dedikerat exemplar av Sagan om Isidor?

 

Man har liksom förvandlat Gazabornas utsatthet till något som man kan exploatera om man är kändis från väst. Alternativt rasist från Turiket. Israel meddelade ju att båtarna fick anlöpa Israelisk hamn för att lossas och att Israel sedan skulle transportera lasten till Gaza. Trots att något sådant hade förmodligen hade sparat människoliv så valde man att konfrontera militären istället.

 

OM man nu vill företa något som man blivit varnad för av killar och tjejer med automatvapen så ska man nog fundera på strategin hur man ska lösa det när man väl träffas. Hårda fakta:

En flytväst skyddar inte mot kulor.

Även om du lyckas krossa skallen på den första som kommer över relingen så kommer det inte hindra nästa.

Det är dumt att gå lös på killar med automatvapen om man själv har en stol eller ett järnrör. De kommer försvara sig. Hela visten med vapen är ju att så länge du har vapen som är häftigare än din antagonists så har du övertaget. Det är ingen företeelse som är unik för Israel. Det är likadant överallt. Möter man svensk polis med knytnävar så får man smaka batong. Har du kniv drar de pistol. Man möts alltid av mer våld än man själv kan bjuda på.

 

Kunde man inte bara satt sig ner när militären kom istället för att börja vifta med inredningen? Okej för att man inte litar på att Israel ska vidarebefordra varorna men å andra sidan - Spelar det någon roll för Gazaborna om det är Hamas eller Israel som snor sakerna?

 

Alla inblandade hycklar. Palestina blir inte fritt för att någon vildhjärna försöker smuggla in en pistol med en hjälpsändning. Hamas kommer inte sluta skjuta granater på Israel för att man hindrar att några skickar in några säckar cement och en brödkniv till Gaza, och Israel kommer inte sluta bomba skolor för att några kändisar från väst gör snyftare om hur de blev utkastade från Israel efter att ha trotsat deras militär.
Gaza blir än mer isolerat.
Israel blir än mer isolerat.

 

Var fan är de konstruktiva lösningarna?


Kommentarer
Postat av: Sara

Ja, var är de konstruktiva lösningarna?



Vänd på steken istället för att svära åt aktivisterna... vad kan jag, som SVENSK på landsbygden, göra åt det förtryck jag ser och lider med, i Palestina, i Västsahara, i Turkiet och på många andra platser? Om min röst aldrig blir hörd, på lokalpolitisk och på nationell nivå?



2010-06-08 @ 17:53:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics