Vad är egentligen Finlands nationalsport?

Sverige har tydligen under många år tagit förstaplatsen i World economic  forums rankning över jämställda länder. I rankningen för 2008 trillar Sverige dock ner till tredje plats. Finnarna och norrmännen sprang om oss. Ja, ett land vars nationalsport är kasta kärring har sprungit om Sverige i jämställdhet.


Nåväl. Detta satte ju fart på bindgalna Mona. Hon släppte pressmeddelande i vilket hon skyllde på regeringen och framhävde sitt eget lilla partis aldrig avtagande arbete för jämställdhet. Vi kan titta lite på hennes pressmeddelande.


" Vi socialdemokrater ska ha Sveriges vassaste jämställdhetspolitik. Våra förslag och ideér för att bekämpa de orättivisor som finns mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, kommer ni att hitta här på vår nya hemsida. Vi kommer att föra en hård opposition mot den moderatledda regeringens ojämställda politik. Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats. Vi socialdemokrater vill både utveckla och granska våra egna förslag när det gäller jämställdhet. Jag har redan gett vårt jämställdhetsnätverk i riksdagen och Claes Borgström i uppdrag att skriva en jämställdhetsrapport med utgångspunkt från våra rådslag. Denna kommer att vara färdigställd som en jämställdhetsrapport under välfärdsrådslaget i mars 2009. Inför valet 2010 kommer vi att presentera en politik som för Sverige tillbaka som världens mest jämställda land!"


Det är alltså regeringens fel. Dumma, dumma regeringen. Det är regeringens politik, eller brist på sådan, som gjort att Sverige tappat. Dumma, dumma regeringen. Jag är böjd att hålla med. Dumma, dumma regering! Om nu Mona eller i alla fall någon ur hennes stab var läskunnig kunde de på sidan 35 i rapporten se att siffrorna bygger på åren 1998-2006. Den dumma, dumma regering som då styrde och med sin bristande jämställdhetspolitik gjorde att Sverige miste förstaplatsen var den dumma, dumma regering som dumma, dumma Mona själv var del i. Vi har alltså en opposition som antingen ljuger eller som inte kan läsa.


Dumma dumma Mona som nyss var kaxig vägrar sen kommentera det faktum att hon angriper sig själv och den regering hon var minister i, och bollar över frågan till en av de mest slibbiga svenskar man kan hitta- Claes Borgström. Sossarnas talesman i jämställdhetsfrågor.  I hans (och Monas) fall har partitillhörigheten inget att göra med att jag tycker de är äckliga människor, det handlar helt och hållet om dem som personer.  Borgström ger fan i att kommentera sakfrågan och ger sig istället på regeringen. " Den nuvarande regeringen har inget grepp om vad jämställdhet är. Man har ingen idé om hur man ska förändra de strukturer som ligger till grund för ojämställdheten. Deras passivitet leder till att jämställdheten går bakåt" säger han till TT.


Det finns många begåvade sossar vars uppfattning jag till fullo respekterar. Jag skulle aldrig få för mig att påstå att deras ideologi är fel. Lika lite som de skulle påstå att jag har fel. Vi är ju i stora drag överens om målet men definierar det lite annorlunda och är inte ense om vilken väg som är bäst. Däremot blir jag bekymrad när sån uppenbar skit som Mona & Co far med går hem hos vuxna människor.


Kommentarer
Postat av: bonde-malin

för de som inte minns...



Borgstr%25C3%25B6m" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/ClaesBorgstr%C3%B6m

2008-11-29 @ 09:50:51
Postat av: Torparn

hallå, länken funkade inte..

gör om - gör rätt, malin..

2008-11-29 @ 11:45:12
Postat av: bonde-malin

Postat av: jojo

Sossar har bra men kort minne...

finnarna anordnar även vm i kast med mobiltelefon , icke att förglömma...;)

2008-11-29 @ 21:52:22
Postat av: My

En sak bara.....

Detta partismöreri/skitsnack får mig att kräkas. Varför lyssna på när dom pratar i munnen på varandra.

Varför lyssna överhuvudtaget?

För det dom säjer är ändå bara en jävla massa judaskyssar mot svenska folket.

Man lovar å bryter, lovar å bryter.

Det enda dom vill ha är egen välfärd.

Patrask som inte får något vettigt gjort.

Nu är jag sur, så nu ger jag mig...

Hoppas att du har det bra "Sveriges Snyggaste Bonde" :)

2008-12-01 @ 22:28:25
URL: http://bonnmora.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics