Ingen blogg på mer än fyra veckor och sen hur mycket som helst.

Det borde inte bli fler stämningshöjare idag men man vet aldri: Min fars begäran att förvaltningsrätten i Malmö fråntar länsstyrelsen i Skåne tllsynsansvaret när det gäller hans djurhållning. Beslutar förvaltningsrätte i linje med farsans yrkande är det ett unikum. Det har vad jag vet aldrig tidigare hänt att en myndighet blivit fråntagen tillsynsansvaret...


Begäran om omedelbart beslut. Inhibition.
Jag och min familj har under flertalet år blivit trakasserade och förföljda av Emma Hansson, Sverker Olsson samt Peter Stenberg. Trakasserier som sedan länsstyrelsen i Skåne fick ansvar för inspektörerna eskalerat till ofattbara nivåer.

Redan 2009-04-17 anmärkte jag i skrivelse ställd till ansvarig för djurskyddet på länsstyrelsen i Skåne på Olssons och Hanssons attityd. Den enda åtgärd med anledning av denna skrivelse jag kunnat märka är det hot om att skriva fler sådana brev som Peter Stenberg yttrande 2009-05-11.

Jag nämnde initialt att trakasserierna eskalerat, och 2010-03-12 meddelade min son länsledning samt chefen för landsbygdsenheten att han avsåg polisanmäla Olsson och Hansson för trakasserier. Nu försöker Olsson och Hansson skrämma mig och min son till tystnad genom att hota att omhänderta mina djur. Trots sina förljugna protokoll kan Olsson och Hansson ingalunda motivera omhändertagandet med att djuren lider eller i övrigt mår dåligt utan anger som grund tre förelägganden som Simrishamns kommun utfärdat mot mig och som Hansson och Olsson påstår att jag brutit mot. Hansson har dock med uppsåt att tillfoga mig skada avsiktligt sorterat bort de dokument som visar att dessa förelägganden saknar stöd i lagen samt att Hansson själv 2008-12-16 avslutat ärendet som omfattade dessa förelägganden. Länsstyrelsen har innan ärendet med föreläggandena var avslutat och föreläggandena fortfarande gällde konstaterat att jag inte brutit mot dem, och jag måste nu uttrycka oro över den juridiska kompetensen på förvaltningen när man nu påstår att jag brutit mot förelägganden som ingalunda gäller.

Trots att jag bott på gården sedan 1981, själv byggt och byggt om alla utrymmen som hyser djur och verkar på gården veckans alla dagar kan jag inte avgöra var i mina hus alla Hanssons interiörbilder är tagna, och det är avgjort att samtliga Hanssons dokument daterade till efter 2009-08-28 rörande min djurhållning innehåller bilder på djur jag bevisligen inte äger. Man ser på Hanssons egna bilder hur hon och Stenberg har kört runt bland traktens betesdjur och sedan lagt bilder på dessa i min akt. Hansson och Olsson har i dokument från december 2009 påstått att jag hade en kalvförande Simmentalko och tre highland cattle-djur ute trots att jag bevisligen inte ägde någon kalvförande Simmentalko eller ens så många highlanddjur vid detta tillfälle.

Med anledning av den akut uppkomna situationen, den totala frånvaron av rättssäkerhet för såväl mig som mina nära och mina djur, och det lidande detta utgör för mig och min familj och riskerar att utgöra för mina djur tvingas jag därför begära att förvaltningsrätten omedelbart utfärdar ett interimistiskt beslut att förelägga länsstyrelsen i Skåne att låta ärende 282-874-10 förbli vilande tills vidare. Djurens situation och välbefinnande kan lätt kontrolleras genom jag även begär att distriktsveterinär- stationen i Tomelilla tills vidare förordnas som kontrollerande myndighet.

 


Kommentarer
Postat av: ninna

förstår hur du känner det, har likadant i västmanland har blivit trakasserad av länstyrelsen i flera år och nu skiter jag helt enkelt i dom.

Dom skickar brev som åker direkt i soporna för jag orkar helt enkelt inte med dom längre. Dom letar hela tiden efter fel och hittar på saker som inte stämmer alls med verkligheten. Förstår inte varför dom ska hålla på och ljuga ihop en historia. Man känner sig inte trygg hemma längre då dom springer och snokar och fotar på tomten utan lov. Dom är inte riktigt kloka. Vill dom att alla ska sluta med djur. Då har dom faktiskt inget jobb kvar.

Det är maktmissbruk dom håller på med.......

2011-04-26 @ 16:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics