Tänk om folk, som ändå verkar läskunniga, kunde titta på data istället för att lyssna på sagor om världens undergång och skriva på protestlistor mot vatten...

Penn & Teller bekräftar bara det nära sambandet mellan att vara mot det mesta i hela världen, idioti och miljöaktivism

Titta på hela, det är värt det.

0,7 grader på 100 år.......

Kommentarer
Postat av: Anonym

if you're happy and you know it clap your hands if you're happy and you know it clap your hands. if you're happy and you know it and you really want to show it, if you're happy and you know it clap your hands!

2008-07-13 @ 23:27:54
Postat av: mumari

.....försöker komma på melodin.....



Väldans vad alla länkar till filmer, jag har inga högtaaaalare!!

2008-07-14 @ 15:36:52
URL: http://mumari.se
Postat av: Cowgirl

Faktiskt så trodde jag (och det menar jag) att du var smartare än så här...



Det är när man inte har något att komma med som man får ta till metoder som herrarna i filmen. T ex när det gällde protestlistan så är det ju direkt lögn att säga att man inte tänker lägga fram några osakliga fakta och sedan säga att "dihydrogen monoxide" leder till "excessive sweating". I ett land där majoriteten av invånarna inte vet åt vilket håll Europa ligger känns det rätt lågt att utnyttja de bristfälliga kemikunskaperna för sina egna syften.



Regnskog skövlas (utan att återplanteras) - oavsett varför det sker så ÄR det ett problem. Isbjörnar drunknar. Miljoner och åter miljoner barn dör varje år i löjligt banala infektionssjukdomar för att det inte finns rent vatten. I norra Europa drabbas idisslarna för första gången (vad man vet) av en rätt otrevlig sjukdom som kallas bluetongue.



Helt enkelt, du har fel. Kolla på "An inconvenient truth" om du vågar.



P.S. Jag önskar mig en ko-mönstrad Valtra när jag fyller år!

2008-07-14 @ 17:16:46
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Penn & Teller är ju kult. Trodde du hade sett dem förr. Jag har sett An inconvenient truth, och jag är fullt medveten om att temperaturen höjs i omgångar. De senaste åren har den globala temeparuthöjningen stannat av medan koldioxidhalten i atmosfären ökat med fyra procent.



Temperaturen har faktiskt ökat i ungefär samma utsträckning på de andra planeterna i solsystemet som på jorden. Att temperaturen höjs förnekar jag överhuvutaget inte men jag tror inte på att människan skulle ha en så stor del i den globala uppvärmningen som det faktiskt hävdas i princip varje dag i tidningarna. Varken du eller jag är särskilt gamla men bara under vår tid har det hävdats att Golfströmmen skulle stanna, att den skulle flyttas, att vi möter en ny istid, att jorden blir varmare och bla bla bla. När det gäller protestlistan mot diväteoxid förstår jag din poäng men de dåliga omvärlds- och kemikunskaper folk tydligen besitter gör ju att man inte kan ta deras engagemang på allvar. Kan man lura dem att protestera mot vatten är ju sannolikheten väldigt stor att man kan lura dem att protestera mot en gas som människor och djur andas ut precis hela tiden.



Om man läser på om isbjörnar på bl a Wikipeida så kan man se att den äldsta kvarlevan från isbjörnar är 110´-130´år gamla ben från en hona.



För 100´år sedan var Arktis isfritt och det är mycket troligt att det förekommit kortare perioder med starkt reducerat istäckte mycket senare än så.



Jag tror att de överlever utan. Dessutom ökar hälften av de 16 kända isbjörnspopulationerna i antal, sex håller samma nivå och bara två minskar.



Vad gäller barn som dör: Jag ser ett större samband mellan att vi i väst medvetet hållt afrikanerna fattiga än att vi kör bil och tillverkar kondomer.

Det land som har allra högst spädbarnsdödlighet i hela världen är Storbrittannien. De må bygga hus med englasfönster och vattenledningarna på utsidan men enligt visitbritain.se så håller vattnet hög kvalitet.



Jag skulle kunna skriva att du har fel, men jag nöjer mig med att konstatera att vi inte hyser samma uppfattning. Vitaliserande...



Det är btw för lång leveranstid på Valtran. Du skulle varit ute tidigare...

2008-07-14 @ 22:30:39
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Roffe

Är det någonting jag blir irriterad över så är det folk som proppagerar för sina åsikter utan att ens veta ett varför dom har dessa åsikter...

2008-07-16 @ 21:51:38
Postat av: Cowgirl

Vitaliserande kan man kalla det... Har inte tid och energi att kolla alla faktauppgifter men hittade iaf en lista över spädbarnsdödlighet (eftersom jag verkligen inte förstår det där med Storbritannien). På listan finns 179 länder. De tre första är Angola, Afghanistan och Mocambique. Storbritannien (eller Sverige för den delen) är inte med.

Vad tror du om blåtungan? Jag kanske blir den som kommer och vaccinerar dina kossor om du har riktig tur :-)

Vad gäller isbjörnarna så verkar det finnas fler än 16 populationer enligt de flesta källor. Merparten är överens om att medan vissa minskar stadigt så ökar andra och vissa ligger stilla (eller kan inte bedömas). Man ska nog inte underskatta den minskade jakten som orsak till ökningen. Jag är dåligt insatt i just isbjörnar så jag nöjer mig med att konstatera att de faktiskt är utrotninghotade vilket de sannolikt tyder på att de som vet mer än saken än jag anser att deras levnadsvillkor försämrats.



Eftersom Österlens djur verkar vara friska idag ska jag nu gå och nanna, dessvärre utan agronom på armen eftersom han är ute och slarvar.



Hur går det förresten med salmonella-papprena...?

2008-07-19 @ 22:50:33
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Jag tycker absolut att det är vitaliserande. Jag tycker väldigt bra om dig och jag har saknat någon förnuftig och begåvad människa att diskutera sånt här med. Jag skulle dra mig väldigt länge för att säga att du har fel, även om vi inte är överens och hittar olika fakta. Det faktum att vi diskuterar det och håller på olika lag punkterar ju påståendet, vilket bl a Al Gore hävdar, om att konsensus råder när det gäller en global uppvärming.

Jag ska försöka hitta grafen igen när det gäller spädbarnsdödlighet. Tills dess: Jag tycker det är hemskt att barn i afrika dör, och jag hade känt mig betydligt bättre till mods om vi i väst använde lite av våra pengar till att bistå afrikanerna med att få igång deras ekonomier och ge dem några vattenreningsanläggningar (såna finns men det spelar ingen roll när man inte har pengar att köpa dem för) än att vi lägger pengarna på att försöka hindra förändringar i klimatet.

Jag tror att vi kommer få vaccinera mot blåtunga. Svidknott har ju funnits i Sverige i princip alltid och det skulle förvåna om vår inhemska stam inte fick viruset.

När det gäller isbjörnar så tycker jag inte att det är något större problem om någon eller några polulationer minskar när de totalt gått från 5000 individer på 1960talet till 25000 individer idag. Inte ens Polar Bear International hävdar att de är hotade längre. Temperaturen har varit varit mycket högre än vad den är idag, och varför utrotades inte isbjörnarna redan då?

De källor som menar att man inte ska underskatta en minskad jakt som orsak till ökningen är samma källor som menar att isbjörnarna drunknar för att isen smälter, men hur många människor finns det egentligen på packsien?

Isbjörn finns inte med på IUCNs Redlist, och är således inte utrotningshotad.

Men fan vad de är gulliga när de är små.

Så det är agronomen som ligger på din arm? På något vis är jag inte förvånad. =)

De är i stort sett färdiga, ska bara plita ner lite nya rutiner och sätta i pärmarna, ta fram en kopia på förprövningen och lite sånt.

Och du, agronomen var skötsam igår.

Vi syns på lördag om inte annat.

Kör försiktigt och kom gärna in på kaffe när du har vägarna förbi.

2008-07-20 @ 12:07:46
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics