Tar snöret aldrig slut i kloka huset?

Jaha. Så har då Björn Jacobsson avgått efter att han ska ha haft sexistiska inslag i sitt hyllningstal till LRFs nya ordförande. Det är väl fine, jag skiter egentligen i om han stannar kvar eller avgår eftersom organisationen har långt mycket större problem att brottas med än att en enda människa skulle ha råkat hamna under bältet några gånger under ett tal. Det i denna röra som verkligen stör mig är efterspelet. Hade någon av alle de kloka, välartade, jämställda, klarsynta, modiga och vältaliga människor som dagen efter stämmomiddagen stod i kö för att överträffa varandra i att hata Björn Jacobsson bara rest sig upp under middagen, avbrutit Jacobsson och sagt att ”Det här är inte ok, jag ställer inte upp det här.” så hade allt varit ur världen. Men det gjorde ingen. Man satt tyst. Alla satt tysta och lät Jacobsson prata färdigt. Sen väntar alla tills någon har pekat ut riktingen, den här gången var det Vernersson på ATL, varpå alla ansluter sig till mobben. Det hade räckt med att EN enda hade rest sig upp och avbrutit Jacobsson istället för att pretentiöst kasta skit på honom dagarna efter för att det skulle få ett stopp. Istället så väntar man och när flocken känner blodsmaken så ger man sig på det förmätna projektet att kasta skit i efterhand. När någon annan testat, och man vet att det man säger är riskfritt, hur svårt är det då att vara modig?

 

Nästa sak som stör mig är den nazistiska hållningen vissa i organisationen har när det gäller LRFs värdegrund. När jag läser meningar som ”Delar man inte den (LRFs värdegrund. Min anm.) så har man inte i organisationen att göra.” härstammande från riksförbundsstyrelsen, så blir jag rädd. Den hysteriskt nonchalanta inställningen för andra människor, hur jävla fel de än har, hör inte hemma ens hos Sverigedemokraterna. En värdegrund skapas av människorna i organisationen och varken kan eller ska tilltala alla medlemmar i sin helhet. Då är antingen värdegrunden så extremt urtvättad att den inte betyder något alls eller så är medlemmarna hjärntvättade. I båda fallen innebär det antingen att man skapat en sekt eller att organisationen har passerat sitt bäst föredatum. Tendenserna till det senare har vi redan kunnat se i LRF eftersom organisationen börjar bli ett eget väsen vars existens till varje pris ska upprätthållas och förbundsstyrelsen har högläsning ur ”Fursten” och sätter organisationen före individen.

 

Jag vet inte så mycket om LRFs nye ordförande men jag kan i alla fall konstatera att hetsjakten på Jacobsson fullständigt torpederat Jonssons första tid som ordförande. Istället för att ge Jonsson det utrymme och uppmärksamhet en ny ordförande brukar och kan få, man är inte nyvald ordförande mer än en gång, så har allt fokus handlat om vad man får säga om och till kvinnor. Jansson har inte ens blivit en bisak i det här. Hon är ju fullständigt raderad. Något jag skyller mer på de som i efterhand påpekat sin egen jämställda syn på kvinnor och krävt Jacobssons avgång än vad jag skyller på Jacobsson.

 

Till slut, varför i hela helvete kan vi inte få läsa vad Jacobsson sade?! Varför klappar organisationen och dess tidningar medlemmarna på huvudet och bestämmer att medlemmarna tycker si eller så, och verkar ta för givet att kvinnorna som läser land och ATL likt ett nyfött rådjur på en daggvåt äng är späda små oskyldiga varelser vars öron till varje pris måste skyddas mot det sexistiska och kvinnoförnedrande tal Jacobsson höll och att männen i lantbruket med djupa basröster hade skrattat kamratligt och manligt och suttit bredbent i bastun med varsin öl och tyckt att det Jacobsson sade ändå var rätt fiffigt innan vi hade snärtat varandra med handdukarna och brölat lite sådär manligt?


I värsta fall får jag väl resa till Hjo eller var nu miljöförbundet där uppe håller till och läxa upp dem.

Hans G! Modifiera texten så det passar dig och dina vänner.

 

Begäran om återbetlaning av olagligt uttagna kontrollavgifter


Undertecknad begär återbetalning av erlagda kontrollavgifter för åren(ange årtal) med sammanlagt (ange belopp). Grunden för återkravet är att miljöförvaltningen(/miljöförbundet el dyl) har tagit betalt för men inte utfört någon kontroll enligt miljöbalken eller under tidsperioden.

Betalning emotses senast den (30 dagar efter kravets avsändande, dvs. kravbrevets datum) till (verksamhetens bankkonto med nummer XXX). Underlåtenhet att betala kan medföra skyldighet att utge dröjsmålsränta enligt 6 § räntelagen 1975:635.

Redogörelse för ärendet

Undertecknad är lantbrukare och har betalat årlig kontrollavgift till miljöförvaltningen(/miljöförbundet el dyl) sedan(datum). Till dagens datum har jag betalat (totalt belopp) för (antal timmar) kontrolltimmar. (Beskriv här i vilken utsträckning, om någon, som kommunen har utfört livsmedels- /miljökontroll avseende din verksamhet. Den uppgiften kan du erhålla från kommunen genom att ringa till miljöförvaltningen och begära redovisning av nedlagt arbete avseende din verksamhet. )


Juridisk grund för återkravet

Kontrollavgift enligt förordningen 2006:1166 om avgifter för offentlig kontroll får tas ut endast för sådana regelbundna och effektiva kontroller enligt artikel 3 i förordning EG nr 882/2004 som kommunen också utför. Den årliga kontrollavgiften ska bygga på den kontrollfrekvens som bedömts vara relevant för den aktuella verksamheten och det måste finnas en tydlig koppling mellan kontrollens omfattning och själva avgiften. En uppbörd utan motprestation är ingen avgift utan att betrakta som en skatt se prop. 2005/06:128 s. 163 ff. Kontrollavgifter som inte motsvarar någon motprestation från kommunens sida har uttagits felaktigt och ska återbetalas enligt artikel 27.9 i den nyssnämnda förordningen EG nr 882/2004.

 

(Ort och datum)

Vänligen

 

(Ditt namn)

 

 


Spritze

Bilder på sprutan in action kommer. Jag lovar.

Idag har jag städat. Amazing, jag vet, men det var inte sprutväder och det skulle göras. Ja, jag vet att vissa människor ser saker som att torka golv och sånt inte faller under begreppet "städa", för att det ska räknas som "städa" så ska man i princip riva ut köket eller måla om men jag har faktiskt ett liv och det finns saker som är roligare än att städa. Även om det ska medges att det är rätt skönt när det är gjort. När jag ändå är ärlig så ska jag väl medge att eftersom jag stoppar ner slangen i sprutan och fikar medan jag fyller så hade det gått lika fort att ogräsharva men jag tycker om att spruta. Och kaffet dricker ju inte sig själv.

 Nu ska jag laga mat och sen vara social. Klass ettvarning för mycket regn i hela Skåne, Halland och Kronoberg. men INTE på Österlen. Morr...


Stressad? Jag?

Jag funderar på att börja med knark. Antingen det eller så ska jag börja strukturera min vardag annorlunda. Typ ta semester, sova och äta spenat. Jag har nämligen haft permanent hjärnblödning idag. Förutom att jag fått anstränga mig för att komma ihåg vad jag heter gick jag även in på banken idag , tog nummerlapp, väntade på min tur, knallade fram till kassan och frågade efter min bankman. Som jobbar hos deras konkurrent… Jag är inte ens kund i den banken som jag gick in på!

 

Sen försökte jag skicka iväg min sextonårige dräng med min bil. Nej, jag är inte stressad... Här regnar det. Är väldigt uppskattat. Har knappt fått nederbörd sedan jul, och den syndaflod som kom i november när jag plockade betor är förbrukad sedan länge, så det är uppskattat med regn. Har varit en riktig öken den senaste tiden, vallarna har stått still och rapsen har inte haft lätt för att blomma, men torkan har inte bara varit av ondo. Österlen är försommartorrt och hade det varit överskott på väta så hade inte grödorna satt rötter någon reda och då hade det varit helkört när det blev torrt. Det blir det alltid här… Ja, såvida regnet inte vräker ner…

 

Och nej, jag är aldrig nöjd med vädret. Det ligger inte i bönders natur…

 

På tal om inget så räknade jag häromdagen lite på mitt godisintag. Jag väger 88kg, kroppen består av 80% vatten. Det går åt 4,17 KJ för att värma en liter vatten en grad. Mitt godisintag skulle alltså göra att jag skulle ha en kroppstemperatur på 151 grader. (2kgx4000kCal/(88x0,8)+37) Sen ska maten läggs till det.

 

Det går F Ö framåt med sprutbygget. Har beställt hydraulslang och städat maskinhallen idag. Jävlar vad fint det kommer bli i hallen. (Hoppas jag. Tar nog tre år ungefär) Ska bygga hyllor också, så att jag slipper förvara allting i en hög på golvet. Fördelen med att ha allt på golvet är dock att det inte ramlar ner och försvinner. 

Mina grannar är idioter.


Passionerat

Jag kommer i en senare blogg återkomma till detta med att mannens verk och kvinnans kärlek aldrig kan mötas men just nu blir det ren passion.

Jag har nämligen byggt en spruta. Eller okej, den är inte riktigt klar men jag känner för att skriva om den redan nu.

Jag hade en tvutusenliters Moteska med 24meters ramp som var ganska slut och jag var inte helt nöjd med resultatet efter den. Rampen gick lite väl mycket som vingarna på en fiskmås.

Eftersom jag dels är galen och dels inte tycker att det ska kosta skjortan att ha en bra spruta och vara så skonsam man kan vara mot miljön och dels inte verkar ställa om till krav i år heller, men mest för at jag är galen, så satte jag vinkelslipen i den gamla sprutan. Jag hade nämligen hittat en högst måttligt körd Lindusramp för 3000 på Blocket. Jag hyrde ett biltransportsläp och körde och monterade av rampen hos kollegan som annonserat på Blocket.

Såhär såg den ut innan jag drabbade den med vinkelslipen.


Vadå sliten:


Jag strippade sprutan totalt och behöll hjul, pump tank och en del av chassiet.
Här har jag börjat på återuppbyggnaden igen:


Rampfästet påsvetsat. (Ja, jag vet att det ser ut som ett kärnvapenkrig i maskinhallen)


Har hängt på rampen.


Svetsar drag, pumpfäste och annat lulllull


Fick ett ryck och kom på att jag ju hade en skrotad Överumsplog liggande på baksidan. Den fick agera organdonator och stenutlösningen får agera rampfjädring.


Ute och testar om det går att välta med sprutan...


Målar. Tröskedomkraften är tillsammans med ett antal spännband och en träbjälke del i en anordning som ser till att sprutan inte välter...


Målar, målar, målar. Tanken har kommit på. Notera gärna tanken till handtvätt. Den kommer från en husvagn som jag gärna vill fylla med sopor och elda upp en dag. Min idé stöter dock på visst motstånd hos vissa äldre generationer...


Jag beställde en helt ny, in i helvete komplett, styrande dator med kablage, hastighetsmätare, flödesmätare, styrventil och annat kul från Kanada för 4200. Det var julafton för både mig och katterna när paketet kom - jag fick min dator och katterna fick något att sova i. Precis som att de saknar det i vanliga fall...


Elventiler till delavstängningen köpte jag från Tyskland för knappa tusenlappen.
Här är de monterade på resterna av en skrotad stängselstolpe med hjälp av avgasklammer från Biltema. T-stycken, nipplar och muffar är köpta av Maryd Maskin.


Hastighetsmätaren monterad. Visst får man borra i hjulaxeln...?


Här har jag börjat dra kabel. Färgkodningen var jävligt intressant. Stod med en sextiofemsidors monteringsanvisning i ena näven och kliade mig i huvudet med den andra.


Häromdagen fick sprutan ut och bli luftad.

Man ser även husvagnen jag velat elda upp i flera år. Sprutan är inte på långa vägar färdig. Bland annat ska det dras kabel till bakljus, positionsljus och allt det vanliga som blinkers samt även till arbetsljusen. Det finns mer som ska målas och jag har fortfarande inte monterad hydrauliken´och styrningen till denna.

Kostnaderna so far är:
Hyra av bilsläp för transport av ramp. 375kr på macken.
Ramp 3000kr på Blocket.se
Svetselektroder. 400kr på Swedol.
Ventiler till delavstängning. 1015kr på magnetventil-eshop.de
Tullklarering 100kr.
Tullavgift och tull 119kr.
Slangklammer 306kr på Biltema
Dropphjul till rampen. 160lr på Biltema.
Färg. Hammarlack. 1215kr på Biltema.
Penslar, stålborstar. 217kr på Biltema.
Gummikuddar för minskade vibrationer för elventiler och flödesmätare.(Motorkuddar till Volvo) 127kr på Biltema.
Buntband. 56kr på Biltema.
Slang. 550kr på Biltema.
Slang. 250kr på Lokalföreningen.
Dator. komplett. 4200kr på Ebay.
Bakljus, reflexer, positionsljus. 240kr på Biltema och Swedol.

Summerat blir det 12730kr hittils

Järnet och bultarna har jag inte fått faktura för än. Det kommer även till kabel och en del hydraulslang till ventilpaketet som jag köpt för 500 spänn av en kompis. Frakten hem (62mil) löste jag genom skjutsgruppen som finns på Twitter och Facebook. Eller rättare sagt hoppas jag att jag löst det genom skjutsgruppen. Ventilpaketet ska vara på väg hit just nu...


Fler bilder och mer text utlovas snart.

Godnatt.

RSS 2.0
Real Time Web Analytics