Jag vet. Det är svårt att tro, men jag var väldigt söt som barn.


Sugar

Jag ägnar mig åt något ganska skånskt om dagarna - Plockar betor.
Min betupptagare är i och för sig lika gammal som jag men den sköter sig.Det här är alltså utsikten bakåt

Och itsikten när man vrider huvudet lite framåt. En misslyackad sprutning gör att det är liiiiiite för mycket ogräs i betorna och jag kan inte köra med automatiken. Jag får alltså styra så att upptagaren följer raderna med betor. Det är inga stora toleranser. Lite som att ha datorskärmen bakom sig och tangentbordet framför sig.

Efter slaghacken längst fram på upptagaren sitter nackknivarna som pusar av nacken på betorna.

Efter det sitter skären/plogarna/discarna som tar upp betorna. I mitt fall är det två skär som plöjer upp betorna.

Väl uppe hamnar betorna i rensverket. På min maskin är det en massa gummirullar med tänder som dels rensar av jord och dels flyttar betorna bakåt i maskinen. Längst bak sitter en elevator som skickar upp betorna i tanken.


Vändtegen blir lite sönderkörd ibland....

Farsan och drängen reparerar en kedja. Det är helt okej att skratta åt drängen för att han ser ut som en kanin.

Ibland går saker sönder. Här ligger jag UNDER maskinen och ska byta ett lager. Jag har jord precis överallt...

Taoism i ett grisstall.

Vi, och främst våra organisationer, måste trycka på för att det ska dras en tydlig gräns för vilka av våra regler som ska få vara föremål för politik och vilka som ska vara styrda av fakta och verklighet. Det går inte att som SJV gjorde för några år sedan skriva att de om fem år tänker förbjuda kirurgisk kastrering av smågrisar och att de håller tummarna för att det då finns forskning som stödjer deras förbud. Det går inte att ha en djurskyddslag som i grunden är en födelsedagspresent. Det går inte att ha ett beteskrav som i verkligheten förbjuder människor att ta hand om sina djur. Det går inte att enbart med ideologin ”päls är mord” förska förbjuda en hel pälsnäring. Det går inte att politiker och tjänstemän bestämmer att 51 träd aldrig är okej men att 49 är helt ok. Under förutsättning att de står si eller så och inte grövre än… Det går inte att med ideologi som enda utgångspunkt proklamera för en avreglerad jordbrukspolitik med att priserna kommer gå ner när verkligheten visar det diametralt motsatta. Den här politiska klåfingrigheten där man försöker plocka poäng hos den breda massan genom att diskvalificera professionella människors kunskap och omdöme genom att påstå sig föra talan för de som bra säger mu, bä och nöff suger livslusten ur både bransch och människorna i den.

 

Lao Zi: ”Naturen är varken ond eller god. (…) Att ska förbättra sederna och främja rättfärdigheten är fåfäng beskäftighet som endast kan göra skada. (…) Den sanne statsmannen upphör alltså med att vara beskäftig, stiftar inga lagar och gör sig fri från de konfucianska kardinalygderna, vilka är roten till allt politiskt trassel. Han verkar genom att icke verka, han styr genom att icke styra.”


Jag gillar mina kulor

Det här trodde ni nog inte, men om jag inte skaffar hushållsgris så kommer jag i fortsättningen handla kravmärkt griskött. Anledningen är att Kravs regler inte medger annat än lokalbedövning vid kastrering. Reglerna medger inte ”vaccinering” istället för kastrering. Jag är ingen stor fan av den här ”vaccinerings”tanken och ska jag käka griskött så ska det vara från grisar som inte har några kulor. Dels av omtanke om mig själv. Jag gillar inte när man är på och petar bland hormonerna i djur som jag ska äta. Kalla mig petig men jag är ganska fäst vid funktionen på mina kulor, och kan all annan skit stanna kvar i kroppen så borde väl rimligtvis ”vaccinet” också hamna i köttet. Dels av omtanke om de som sköter grisarna. Det kan vara så att jag är klumpig men jag har varit nära att skjuta mig själv i benet med en bultpistol och har injicerat i stort sett vartenda läkemedel man ger djur även i mig själv. Jag har även skurit mig, klämt mig, blivit sparkad, biten, riven und so weiter. Risken att skötarna råkar ”vaccinera” sig själv när de ska ”vaccinera” grisarna är överhängande. Och frågan blir då hur det blir med deras kulor. Det är farligt som det är att jobba med lantbruksdjur. Man ska inte behöva riskera den egna fertiliteten också.

 

Var förresten på Elmia igår. Fick se pressloungen, pratade en massa, var i LRFs monter och uppmärksammade dem på deras genomusla insats när det gäller vattenskyddsområdena, pratade ännu mer, missade minst en hall. Faktum är att jag knappt såg något alls av mässan eftersom jag bara pratade. Och det jag allra helst ville se missade jag så totalt att det var pinsamt.


Turn me on


Those are actually made of chicken


Pulvermos?

Med tanke på att LRF anlitat företaget Kairos Future till leda och därmed stoppat röven på dem något alldeles sanslöst full med pengar är Kairos Future senaste trend ”rurbaniseringen” knappast förvånande. Det enklaste sättet att tjäna pengar är att säga det folk vill höra och väldigt få biter den hand som föder en. Det finns dock några problem:

Hur många av er som kommer från landet och läser det här har idag vispat blod, bakat surdegsbröd, odlat bönor, om du är kvinna knallat omkring med volangkjol, hunterstövlar och margaretaflätor och om du är man knallat runt i din Barbourblazer och gubbkeps och stuckit ner näven i utsädet och känt dig rikare än Joakim von Anka? Hur många av er har stickade tröjor och känner att ni när ni går upp i svinottan för att mjölka kor eller nyss gått och lagt för att ni sått det sista innan regnet att prio ett för er är att ni har ansvar för kulturlandskap, tradition och miljö? Hur många av er som inte drar in tillräckligt med stålar på produktionen känner att ni står för det icke-kommersiella när ni sitter där med foderräkningarna?

Samtidigt som förtroendevalda och tjänstemän på LRF igår försökte överträffa varandra i att framställa landet som the new black så skapade de ett jävla problem. Vi som bor på landet kvalificerar helt enkelt inte in för att få bo på landet. Man får inte äta en Gorbyspirog om man är trött och hungrig en kväll. Här ska min själ göras tjälknöl på hemmaslaktat kött. Vi får inte ha hoodtröjor. Vi ska knalla runt i aningen knätofsar eller tweedblazer med dubbla sprund och skinn på armbågarna. Var ska vi dra gränsen för det ”genuina”? Ska vi få lov att använda mobiltelefon men inte headset? Vi får lyssna på P4 och P1 men inte P3 och reklamradio? Pizza är ok men bara om det är fredag eller lördag? Kebab är inte ok? Är killen som är 17 bast och har ätstörningar genuin nog för att få bo på landet? Ska jag som gått hos kurator anses vara genuin nog? Nog för att det var 2007 men ska veka jävlar som jag vara hänvisade till stan?  Jag tycker det är en fullständig katastrof att LRF spelar med och driver på den här jävla parodin. När folk i branschen tycker att Bonde söker fru, som trots allt är underhållning, snedvrider bilden av oss så driver LRF en kampanj som dels går ut på att vi som redan bor på landet inte platsar och dels i att det ska vara helt jävla omöjligt att driva lantbruk.

Det finns gott om folk som flyttar ut på landet i tron att det är som i parodin som LRF med flera driver på. Jag bor på Österlen. Jag vet. Att driva lantbruk här idag innebär att man träffar på fler arslen än vad en holländsk tullare gör. Vi kan ideligen läsa om kollegor som har ett helvete med grannar som hindrar stallbyggen och klagar på gödsellukt. Jag har kollegor som får skäll av grannar för att de sköter sin mark precis som man ska göra. Och nu vill LRF ha ut FLER sådana idioter på landet! När jag var med i LRF brukade vi i den ouppskattade klicken ironiskt kalla LRF i Stockholm för "kloka huset". Jämfört med nu så var det faktiskt kloka huset... 

Man nollar från riks fullständigt bland annat kommungruppernas arbete att skapa drägliga villkor för att driva lantbruk. LRF har nu definivt satt sig på den sidan av bordet som menar att det viktiga är utsikten, vi behöver ju inte ha någon produktion. De är ju bara i vägen med sina traktorer. Dessutom luktar de skit.

Har ni sett 100% bonde? Jag har slutat titta. Det slutar bara med att jag står upp och skriker på tvn. Det finns så många gamlingar som var med på den tiden och har så mycket att berätta om. Istället importerar danskarna en muppjävel direkt från Köping, sätter på honom en illaluktande tröja och låter honom stå och prata om sina fantasier precis som om han vet något. Samtidigt som jag står och vrålar ”Vänd harven på rätt håll, ditt satans kålhuvud”. Nästa som kommer och säger att det är såååå gulligt att titta på kommer få en sån jävla utskällning att de behöver gå på dass.

Hur fan är det tänkt att vi ska kunna tjäna pengar om vårt eget LRF målar ut bilden att vi inte vill tjäna pengar? Vi är så nöjda med att få ansvara för kulturlandskap, tradition och miljö. Vi är ett gäng debila turistattraktioner som trivs med att bli hindrade i vårt värv av en massa dårar som vårt eget LRF haft fullt sjå med att mota ut på landet.


Det ska bli jävligt intressant att se när den här bubblan spricker. Synd bara att jag drabbas av LRFs vansinnigheter även om jag slutat sponsra dem.


Lökale ellel inte lökale?

Nu när Fazer tvingats ta bort kinesen på Kinapuffspåsarna är det dags att vi går vidare. Det måste nu till en nationell samling mot citrusfrukten mandarin. Jag förstår inte hur man till den milda grad trampa på alla kineser som talar mandarin genom att ha en frukt som heter likadant. Vi måste kärnvapenbomba mandarinodlingarna! Vi måste även sluta kalla svartjobb för svartjobb eftersom våra färgade vänner kan ta illa upp. Vi måste sluta förkorta ”Med andra ord” ”mao” eftersom det kan väcka anstöt hos alla de som dog och for illa under Maos styre. Alla ni som köper smink kanske har konstaterat att Schwarzkopf måste byta namn efter som det betyder ”svartskalle”? För att inte prata om begreppet polsk riksdag. Och Gammeldansk. Fyy...

 

Jag tror säkert att låtsaskinesen och journalisten Patrik Lundberg verkligen blir kränkt av kinapuffarna. Vad jag däremot inte uppskattar är att samhället och privata företag ska ta hänsyn till, vad jag förstår, en enda människas subjektiva bedömning. Sen när blev det norm att låta en kollerisk individ utgöra representant för en hel grupp? Vi har i samhället subjektiva bedömningar som att hastighetsgränserna är för snålt satta och att alla män är potentiella våldtäktsmän, och objektiva bedömningar som alla ska rätta sig efter. Det handlar till exempel om att hastighetsbegränsningarna är helt riktigt satta och att ….alla män är potentiella våldtäktsmän. Hela den här masspsykosen av välvilja står mig upp i halsen. Varför envisas man med att uppmuntra folks hjärnspöken och martyrvilja bara för att de råkar se liiite annorlunda ut? Och gör deras skenande tankar till norm för alla som ser råkar se likadana ut.Borde de inte ringa någon form av varningsklocka när debatten om rasism handlar om GODIS och KAKOR? Borde ingen förklara för Patrik Lundberg att hans utspel är kontraproduktivt? Under ”normala förhållanden” hade ingen brytt sig om om kinesen försvann från påsen. Nu är jag snarare förbannad på alla kineser för att de är på och tafsar på mitt godis. Den stora massan är mer kränkt än vad kineserna är nöjda. Borde ingen bara ha bett Patrik Lundberg att ta sin medicin och låta tanterna och farbröderna ägna sig åt att ta hand om riktig rasism?

 

En intressant fråga dock. Såhär när alla är lika mycket värda. Hade Patrik Lundberg haft samma möjlighet att driva en fråga om han inte journalist. Har en kurdkärring i Rosengård samma möjligheter?


RSS 2.0
Real Time Web Analytics