Pulvermos?

Med tanke på att LRF anlitat företaget Kairos Future till leda och därmed stoppat röven på dem något alldeles sanslöst full med pengar är Kairos Future senaste trend ”rurbaniseringen” knappast förvånande. Det enklaste sättet att tjäna pengar är att säga det folk vill höra och väldigt få biter den hand som föder en. Det finns dock några problem:

Hur många av er som kommer från landet och läser det här har idag vispat blod, bakat surdegsbröd, odlat bönor, om du är kvinna knallat omkring med volangkjol, hunterstövlar och margaretaflätor och om du är man knallat runt i din Barbourblazer och gubbkeps och stuckit ner näven i utsädet och känt dig rikare än Joakim von Anka? Hur många av er har stickade tröjor och känner att ni när ni går upp i svinottan för att mjölka kor eller nyss gått och lagt för att ni sått det sista innan regnet att prio ett för er är att ni har ansvar för kulturlandskap, tradition och miljö? Hur många av er som inte drar in tillräckligt med stålar på produktionen känner att ni står för det icke-kommersiella när ni sitter där med foderräkningarna?

Samtidigt som förtroendevalda och tjänstemän på LRF igår försökte överträffa varandra i att framställa landet som the new black så skapade de ett jävla problem. Vi som bor på landet kvalificerar helt enkelt inte in för att få bo på landet. Man får inte äta en Gorbyspirog om man är trött och hungrig en kväll. Här ska min själ göras tjälknöl på hemmaslaktat kött. Vi får inte ha hoodtröjor. Vi ska knalla runt i aningen knätofsar eller tweedblazer med dubbla sprund och skinn på armbågarna. Var ska vi dra gränsen för det ”genuina”? Ska vi få lov att använda mobiltelefon men inte headset? Vi får lyssna på P4 och P1 men inte P3 och reklamradio? Pizza är ok men bara om det är fredag eller lördag? Kebab är inte ok? Är killen som är 17 bast och har ätstörningar genuin nog för att få bo på landet? Ska jag som gått hos kurator anses vara genuin nog? Nog för att det var 2007 men ska veka jävlar som jag vara hänvisade till stan?  Jag tycker det är en fullständig katastrof att LRF spelar med och driver på den här jävla parodin. När folk i branschen tycker att Bonde söker fru, som trots allt är underhållning, snedvrider bilden av oss så driver LRF en kampanj som dels går ut på att vi som redan bor på landet inte platsar och dels i att det ska vara helt jävla omöjligt att driva lantbruk.

Det finns gott om folk som flyttar ut på landet i tron att det är som i parodin som LRF med flera driver på. Jag bor på Österlen. Jag vet. Att driva lantbruk här idag innebär att man träffar på fler arslen än vad en holländsk tullare gör. Vi kan ideligen läsa om kollegor som har ett helvete med grannar som hindrar stallbyggen och klagar på gödsellukt. Jag har kollegor som får skäll av grannar för att de sköter sin mark precis som man ska göra. Och nu vill LRF ha ut FLER sådana idioter på landet! När jag var med i LRF brukade vi i den ouppskattade klicken ironiskt kalla LRF i Stockholm för "kloka huset". Jämfört med nu så var det faktiskt kloka huset... 

Man nollar från riks fullständigt bland annat kommungruppernas arbete att skapa drägliga villkor för att driva lantbruk. LRF har nu definivt satt sig på den sidan av bordet som menar att det viktiga är utsikten, vi behöver ju inte ha någon produktion. De är ju bara i vägen med sina traktorer. Dessutom luktar de skit.

Har ni sett 100% bonde? Jag har slutat titta. Det slutar bara med att jag står upp och skriker på tvn. Det finns så många gamlingar som var med på den tiden och har så mycket att berätta om. Istället importerar danskarna en muppjävel direkt från Köping, sätter på honom en illaluktande tröja och låter honom stå och prata om sina fantasier precis som om han vet något. Samtidigt som jag står och vrålar ”Vänd harven på rätt håll, ditt satans kålhuvud”. Nästa som kommer och säger att det är såååå gulligt att titta på kommer få en sån jävla utskällning att de behöver gå på dass.

Hur fan är det tänkt att vi ska kunna tjäna pengar om vårt eget LRF målar ut bilden att vi inte vill tjäna pengar? Vi är så nöjda med att få ansvara för kulturlandskap, tradition och miljö. Vi är ett gäng debila turistattraktioner som trivs med att bli hindrade i vårt värv av en massa dårar som vårt eget LRF haft fullt sjå med att mota ut på landet.


Det ska bli jävligt intressant att se när den här bubblan spricker. Synd bara att jag drabbas av LRFs vansinnigheter även om jag slutat sponsra dem.


Kommentarer
Postat av: Susanne B

Att vi lite längre norr ut inte är riktiga bönder det visste jag ju sedan tidigare, vi äter både hämtpizza och gorbys piroger. Men att ni riktiga bönde i skåne inte alltid har tweedblazer och alternerar mellan svartsoppa och gås/smörgåsbord har raserat hela min världsbild... Du menar alltså att det inte är som i Edvard Pärsson filmerna? ;)

2011-10-08 @ 14:11:33
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Givetvis är det som i Edward Perssonfilmerna, Sussane. Dessutom så brukar vi när vi är ute och äter, c:a sju dagar i veckan, ta en bunt tusenlappar, spika fast i bordsskivan och be servitrisen riva av efter hand.

2011-10-08 @ 15:39:36
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Susanne B

Och när ni inte äter så har ni inget annat att göra än att heeela dagarna stå vid den där berömda landsvägen och titta på folk och sjunga sånger för dem?

2011-10-08 @ 16:47:23
Postat av: pingvinen

hmm hmm...

http://www.youtube.com/watch?v=UVD6_Fu3MK8

2011-10-08 @ 22:24:58
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Susanne. Givetvis är det så. DÄR SOM BEDEFANEN BÖJER SIG FÖR VINDEN, STÅR NÅN JÄVEL DÄR OCH BÖJER DEM TILLBAKS. sjunger und tanzen2011-10-09 @ 10:15:45
Postat av: Johanna

Ord och inga visor. :)

2011-10-09 @ 21:09:40
Postat av: Lars

Varför sitter inte du i LRFs styrelse? Sparkade de ut dig för att du förstått vad medlemmarna vill ha?

2011-10-16 @ 17:00:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics