I värsta fall får jag väl resa till Hjo eller var nu miljöförbundet där uppe håller till och läxa upp dem.

Hans G! Modifiera texten så det passar dig och dina vänner.

 

Begäran om återbetlaning av olagligt uttagna kontrollavgifter


Undertecknad begär återbetalning av erlagda kontrollavgifter för åren(ange årtal) med sammanlagt (ange belopp). Grunden för återkravet är att miljöförvaltningen(/miljöförbundet el dyl) har tagit betalt för men inte utfört någon kontroll enligt miljöbalken eller under tidsperioden.

Betalning emotses senast den (30 dagar efter kravets avsändande, dvs. kravbrevets datum) till (verksamhetens bankkonto med nummer XXX). Underlåtenhet att betala kan medföra skyldighet att utge dröjsmålsränta enligt 6 § räntelagen 1975:635.

Redogörelse för ärendet

Undertecknad är lantbrukare och har betalat årlig kontrollavgift till miljöförvaltningen(/miljöförbundet el dyl) sedan(datum). Till dagens datum har jag betalat (totalt belopp) för (antal timmar) kontrolltimmar. (Beskriv här i vilken utsträckning, om någon, som kommunen har utfört livsmedels- /miljökontroll avseende din verksamhet. Den uppgiften kan du erhålla från kommunen genom att ringa till miljöförvaltningen och begära redovisning av nedlagt arbete avseende din verksamhet. )


Juridisk grund för återkravet

Kontrollavgift enligt förordningen 2006:1166 om avgifter för offentlig kontroll får tas ut endast för sådana regelbundna och effektiva kontroller enligt artikel 3 i förordning EG nr 882/2004 som kommunen också utför. Den årliga kontrollavgiften ska bygga på den kontrollfrekvens som bedömts vara relevant för den aktuella verksamheten och det måste finnas en tydlig koppling mellan kontrollens omfattning och själva avgiften. En uppbörd utan motprestation är ingen avgift utan att betrakta som en skatt se prop. 2005/06:128 s. 163 ff. Kontrollavgifter som inte motsvarar någon motprestation från kommunens sida har uttagits felaktigt och ska återbetalas enligt artikel 27.9 i den nyssnämnda förordningen EG nr 882/2004.

 

(Ort och datum)

Vänligen

 

(Ditt namn)

 

 

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics