Stråförkortning

Faschinerande. Det finns en bred politisk vilja att öka livsmedelsproduktionen i världen men Sverige vill inte tillåta stråförkortning i annat än råg. Förbudet mot stråförkortning i vete och korn kom till för att vi i Sverige hade spannmålsöverskott. Med stråförkortning kan man lägga lite mer kväve till spannmålen, få högre proteinhalt och högre skörd utan att grödan lägger sig ner och blir helt omöjlig att tröska. Utan stråförkortning får man lägga mindre kväve, får mindre skörd och då bygger man inte upp något spannmålsöverskott.

För er som inte er bönder är stråförkortning ett preparat som antingen hindrar växten att bli hur hög som helst och viker sig eller som gör att strået får en tjockare vägg och blir stabilare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics