Läs gärna boken "Vi har avlivat din häst..."

Jaha, det är bara att hoppas att de inte tappar bollen nu när de vågat närma sig ämnet djurskyddskontroller från det okonventionella hållet. ATL har nämligen börjat skriva om vissa djurskyddsinspektörers oförmåga att ta in vad deras jobb handlar om. Bland annat tar man upp att en grisbonde fått ett förljuget protokoll i vilket man bland annat anmärker på att hans grisar saknar tillsyn mellan sexton noll noll och noll sju noll noll. Eftersom mycket av ansvaret för att rätta till det här vansinnet ligger på media är det aningen svagt av ATL att inte börja ta i skiten förrän nu. Dock ska till deras försvar sägas att tiden inte varit mogen förrän nu. De sansade och normala människor som förhoppningsvis vågar ta upp diskussionen och förhoppningsvis släpps fram i debatten efter att nu ATL börjat kommer med största säkerhet av väldigt många utmålas som förespråkare av djurplågeri. Det är så debatten har förts innan. Antingen har man varit för en totalitär och på vissa håll både maktfullkomlig och fascistisk tillsyn präglad av övergrepp, lögner och trakasserier bara för att värna djuren, de enda som gör fel är djurägare, eller så har man varit för att djuren ska plågas. Det har varit helt omöjligt att både värna djuren och påpeka brister i lagtillämpning, attityd och rättssäkerhet. Uppfattningen om de som manat till sans och de som vågat stå upp för att de har haft problem med enskilda individer i myndighetsställning har varit ”ingen rök utan eld”.

Men så är inte verkligheten. De som manat till sans och haft synpunkter på enskilda individers framfart i sin myndighetsutövning har inte alls varit motståndare till djurskyddskontroll, har inte alls förespråkat ett vilda västern. Alla accepterar kontroll, men inte att kontrollen ska utföras av olämpliga personer. Det är det diskussionen ska handla om – att det bland inspektörer finns individer som inte passar för sin uppgift. När läkare dabbar sig handlar diskussionen om individen, när poliser och bönder dabbar sig så blir individens felsteg helt plötsligt representativt för hela skrået, och när inspektörer dabbar sig så springer hela etablissemanget till undsättning och den som uppmärksammat att någon helt felaktigt blivit inspektör blir utmålad som djurplågare.

Det som är synd är att ATL rimligtvis är som alla andra tidningar, och ju större sak man kan fälla desto bättre. Varför hänga några inspektörer när man kan hänga en hel enhet? Risken att hela djurskyddsarbetet får en släng av sleven och får klä skott för några avfällningars skull.

Nu ska jag ut till djuren. Ja de är kvar....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics