Ungefär som innan man använt alla de där sakerna man kan köpa till sitt hår på TV-shop - platt och livlöst.

Någon har uppenbarligen skit på LGP. Någon har uppenbarligen LGPs kulor i ett någorlunda stabilt grepp och avkräver honom handling i vansinnet kring djurskyddsinspektionerna. Annars hade LGP fortfarande duckat och fortfarande varit helt ovetande om situationen för hans medlemmar.

LGP visar nu att han fortfarande har traktorgrävarsyndrom och försöker genom sitt öppna brev få till en tulipanaros i vilken alla har rätt. Han skriver att det här fenomenet har dykt upp på ”senare tid” för att skydda sig själv och lyfta fokus från det faktum att vansinniga inspektörer i snart tio år blivit uppmuntrade av bondtolvan, numera Franzéngatan. Han behöver inte titta så långt som till hur många lantbrukare som suttit inne för att gett miljöchefen i en kommun norröver ordentligt med stryk, hur många kommungruppsledamöter i en sydöstskånsk kommun som på något besynnerligt vis anklagats för att vanvårda sina djur, hur många djurägare som står i begrepp att ta livet av sig efter att ha blivit ordentligt trakasserade av galna människor i myndighetsställning eller hur många som faktiskt gjort slag i saken och lämnat instruktioner till eftervärlden om hur djuren ska skötas och sen ändat sina liv. Det räcker med att han tittar på de han själv haft i sin egen styrelse.

Förutom att det är platt och meningslöst så angriper LGP problemet helt fel. Det handlar inte om att inspektörer är rädda för några pajasar i munkjackor, ansiktspiercing och fula skor, då hade snuten varit rädd för nazister, tullen rädd för balter, skatteverket rädd för enmansföretag i byggbranschen och frisörer och landets högskolor rädda för de som inte har klarat gymnasiet, det handlar om att det finns individer som inte ska ha det jobbet och den befogenheten samhället gett dem. Det finns rötägg i alla branscher. Tillsynsverksamheten är inte undantagen.

Att då som LGP försöka få till att de hårddrar reglerna för att de är rädda för något diffust är helt fel. De följer ju inte ens reglerna. Djurskyddslagen är i och för sig skriven av djurmänniskor för djurmänniskor och i princip helt jävla omöjlig att döma efter men om kontrollen görs av sunda människor med kunskap, erfarenhet och ett förstånd som är större än vad vi kan hitta hos avfällningarna  som nu lever jävel med djurägarna är det inga problem. LGPs öppna brev kommer utmynna i att alla har rätt och ingenting kommer hända istället för att man kan konstatera att lag och tillsyn fungerar med normala människor och att man lyfter bort de olämpliga. Det är lika mycket ett strukturellt problem som att vissa djurägare inte klarar av ansvaret att ha djur. Det ligger helt och hållet på individnivå.

Han borde skämmas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics