Strömlinjeformade åsikter skadar

Jag har ju tidigare i bloggen, bla här, härhär, här och här och här försökt slå hål på lögnen att det är männen som bestämmer här i världen. Eftersom folk tydligen fortfarande tror att det är kvinnorna som är hunsade så måste jag tydligen fortsätta mitt jobb…

Tänk er att ni är på fest. Mannen vill åka hem och frågar kvinnan om de inte kan åka. Något som aldrig sker, utan han får vackert vänta tills kvinnan vill åka. I det omvända fallet, kvinnan vill åka men mannen vill stanna, så sitter mannen påklädd i bilen efter två minuter.

Jämställdhet idag handlar om att premiera kvinnor på ett otäckt sätt och sparka på män och pojkar istället för att se oss alla som individer. Ja, det finns män som slår kvinnor. Det finns kvinnor som slår män. Felet med feminister är att de är extremt vita. För vita människor handlar hudfärg inte om just hudfärg, utan om hur man blir behandlad som grupp. Om en vit gör fel så straffas just den individen. Om en färgad gör fel så straffas hela gruppen. Om inte annat så med misstänksamhet och fördomar. För feminister är det likadant med våld, förtryck, ohälsa och allt annat. Man har uppenbarligen slutat se varandra som individer. Feminism handlar inte om att en individ slår en annan, utan om att en grupp slår en annan grupp. Feminism är i det hänseendet kontraproduktivt eftersom man inte kommer tillrätta med några som helst problem så länge man gör enskilda till företrädare för någon form av hemmabyggd grupp. Att en människa gör en annan illa löser man inte genom att prata i termer som att män slår kvinnor och att svartingar eldar soptunnor och kastar sten på polisen.

Män och pojkar räknas inte i samhället idag. Allt handlar om flickor och kvinnor. Ja, förutom när man ska skriva om vems fel det är. Då skriver man om männen. Vi har i Sverige idag ett system som betygsdiskriminerar pojkarna, både i OECDs studier och i de nationella proven presterar pojkarna lika bra och i vissa ämnen bättre än flickorna men när betygen delas ut så ges flickorna högre betyg, vi läser aldrig i tidningarna om killar som utsätts för hedersvåld, inte om att fler killar än tjejer sålt sex, i princip alla artiklar om unga som tagit sitt liv handlar om flickor, trots att det går mer än fyra pojkar på varje flicka som avslutat sitt liv. (22,2 pojkar och unga män per 100000 invånare jämfört med 4,8 flickor och unga kvinnor) Hur många sjukhus har rutiner för att ta emot våldtagna män? Tror ni det finns skillnader i hur polisen bemöter män som blivit kränkta eller fått stryk av sin kvinnliga partner jämfört med kvinnor som blivit kränkta eller fått stryk av sin manliga dito? Den första utbildningen att ta om hand män som blivit utsatta för relationsvåld har i princip ingen polis tid att gå eftersom Sverige är ordförandeland i EU.

Vid tjänstetillsättningar har det blivit så PK att välja kvinnor att männen väljs bort pga deras kön. Se bara på Mona Sahlin… Man får kvotera in kvinnor i mansdominerade områden men kvoterar man in män på kvinnoområden blir det jävla liv. Kvinnor som väljer typiskt manliga yrken brukar med stort gillande bli omskrivna i respektive branschs tidningar. Män som väljer traditionellt kvinnliga yrken är pedofiler. Det finns ingen politiker, ingen debattör, ingen som kallar relationsvåld för något annat än mäns våld mot kvinnor. Vi har till och med en kvinnofridslag men ingen mansfridslag. Hela debatten går ut på att osynliggöra det ena könet  – Männen.

Jag återvänder till pojkars och unga mäns utsatthet och ohälsa. Hur kan det komma sig att när pojkarna står för nästan 80 procent av självmordsfallen så går 80 procent av slutenvården för självmordsförsök till flickor? Varför ses det inte som ett problem att pojkar inte får den vård de behöver? Jag har försökt läsa på lite och försökt hitta om någon vettig människa har en förklaring till att pojkar i så pass stor utsträckning far illa men inte får hjälp och att deras problem får stå tillbaka för att flickorna får all uppmärksamhet. Svaren jag har hittat är rakt igenom dynga. Den förhärskande förklaringen är att män har en annan kultur och att män kräver av varandra att sluta lipa och hålla käften. Det är den mest pompösa dynga jag läst på länge. Det har ju länge ansetts att det är männens fel att kvinnor mår dåligt, och nu är det även männens fel att männen mår dåligt.


Kommentarer
Postat av: Hanna

att prata om "feminister" som en homogen grupp är ungefär lika nyanserat som att prata om mörkhyade som en grupp.



En helt annan sak: vore intressant att höra ssb:s tankar kring fega män, eller rättare sagt, varför de, trots sitt övertag vad gäller fysik, antal bröder i styrelser osv och lön, i det enskilda paret/ förhållandet är kvinnan som styr och mannen som tofflar efter....?



Vidare vore det intressant att höra ssb:s tankar kring brödraskap kontra systerskap. Varför konkurrerar kvinnor med varandra? är män bättre på att hålla ihop? fattas de viktiga besluten i herrbastun/ på golfbanan?

2009-09-24 @ 22:01:12
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Feminister har trots allt valt sin grupptillhörighet. Det finns uppenbarligen något i gruppens ideal, aktiviteter osv som attraherar den enskilde individen. Man har enats om vad som binder feminister samman, själva definierat sin grupp och själva bestämt vad som karaktäriserar ideologin. Det är likadant med alla andra ideologier, sossar, moderater, nazister und so weiter. Män och färgade är grupper som någon annan bestämt vad de står för. När det gäller att diskutera män som tofflar med med dig så väljer jag att svara pass. De sista frågan får jag fundera lite på. Hmm

2009-09-25 @ 21:07:04
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: malin

ser man till antalet kvinnor som studerar på högskola/universitet så är de i majoritet vilket kommer innebära att om x antal år så är dem anställda "högre upp" i hierarkin och styrelser, frågan är då om det inte är männen som är i minioritet och ska kvoteras in...



"jämställdheten" i styrelser, företagsledningar etc kommer att komma naturligt om det ses till kompetens och inte till könet...



2009-10-01 @ 08:21:58
Postat av: Semlan

Din analys är helt felaktig eftersom den saknar en maktdimension.



Ditt "konkreta" exempel på bilåkandet bevisar ingenting utan är just bara var de är - löst tyckande. Jag kan med min egen erfarenhet direkt säga att det inte går att som du säga att detta är tillvägagångsättet i de flesta fallen: jag har tex fått stryk av farsan som kvinna för att jag inte kom till bilen tillräckligt fort när han ville åka. Jajjemen.



Det feminister hänvisar är dock mer än eget löst tyckande utan allt kan beläggas med forskning både kvalitativ: kulturforskning, medieanalyser m.m och statistik: tex löneskillnader, våld. Sedan kan kvinnor känna igen sig i forskningen utifrån sina egna erfarenheter som kvinnor.



Din maktlösa analys "råkar" utesluta att det oftast är män som står för våld mot både män och kvinnor. Om man vill komma till bukt med våldet är det dumt att ignorera detta FAKTA, och mena att manligheter och mäns position i samhället inte har nått med saken att göra. Att våldäkter och incest till en extrem övervägande del drabbar kvinnor, är den andra sidan av myntet. Men du låtsas inte om det genom att att bara säga ett intetsägande uttryck "våld kan drabba både män och kvinnor och KAN utövas av båda".



Malin: man har redan i forskningen visat att trots att kvinnor varit i majoritet som högskolestuderande har detta inte gett avtryck i samhällshierarkin. Män är dessutom fortfarande överrepresenterade i också universitets värld ju högre upp i hierarkin man kommer. Läs på, och sluta gissa utifrån konspirationsteorier om hur det blir i framtiden. Det är väl ändå där nånstans gränsen för skamen borde gå, att skuldebelägga feminister IDAG för hur det KANSKE eller KaNSKE inte kan bli i framtiden. Vem annars får stå till svars eller anklagas konspiratoriskt för nått som inte ens hänt?

2009-12-01 @ 01:09:54
Postat av: Semlan

ja och du skiter ju i den forskning som visar att det finns en kultur bland killar där det anses tjejigt vilket i vår kultur tyvärr likställs med töntidgt och dåligt, att plugga.



Om killar slutade att vara så jävla rädda att vara lika tjejer och slutade se ner på kvinnlighet, skulle de våga och vilja börja plugga- dvs kunna få högre betyg i skolan.



Det är också intressant hur vinklat denn fråga blivit, likaväl hade frågan kunnat uttryckas på följande vis, men som så underligt nog alltså inte sker: Kvinnor har högre betyg i skolan, men har ändå sämre resultat på högskoleprovet - det visar att högskoleprovet diskriminerar kvinnor.

Men nej, det är inte det möjliga versionen vi hör varför? JA du kan väl fortsätta förneka det uppenbara svaret om var denna problembeskrivning avslöjar att makten hör hemma...



Tjejer har tidigare förbjudits i skolans värld, efter flera decenniers kamp för att få tillträde till skolans värld, och sedan kamp för att få ta i alla fall liiiiiiite plats i skolan och bli respekterade, efter en massa jävla slit och tilltro till att bara man pluggar så kan man förändrar sin och andra kvinnors sitution och ett ojämställt samhälle till ett rättvisare är nu detta tacken : Nej kvinnor, ni ska inte med er egen tankekraft och ansträngningar tro att ni kan få tillträde till makten och härligheten. Den ska killarna som struntar i plugget få ändå.

2009-12-01 @ 01:26:01
Postat av: Maria

Sveriges snyggaste bonde,



Enligt Svenska Akademiens Ordlista är feminism en "rörelse för kvinnors jämnställdhet med män". Jag hoppas att detta inte är något som du vänder dig emot utan snarare mycket av de som kallar sig för feminister proklamerar som sina åsikter som inte står för jämnställdhet mellan män och kvinnor.



Våld ska precis som vanvård av barn eller djur fördömmas. Om det utförs av män eller kvinnor spelar i sak ingen roll. Tyvärr är män överrepresenterade i den grupp som begår våldsbrott vilket tyvärr spiller över på alla fantastiska män som finns.



Men det märks att du själv inte blivit förtryckt. Jag kommer från en arbetsplats där jag var sexuellt trakasserad av min chef. Trots att jag anmälde detta resulterade det inte i någon reaktion eller konsekvens. Jag fick byta jobb vilket inte känns så roligt efter 7 år på högskola för att skaffa mig en bra utbildning. Jag tjänar dessutom mindre än mina manliga kollegor trots bättre utbildning och mer erfarenhet. Jag jobbar i en mansdominerad bransch praktiskt taget utan kvinnliga kollegor. På lika kvinnodominerade arbetsplatser är män överrepresenterade på högre poster. Titta på statistik över skola, vård och omsorg t.ex. (inte mina favoritbranscher men illustrativt). Det är inte män som blir diskriminerade. Sveriges snyggaste bonde, du får komma igen när du faktiskt har lite belägg. Hur någon har det hemma är ens eget ansvar och där är det två individer som ska besluta hur de vill leva, jämställt eller inte.

2009-12-01 @ 09:57:58
Postat av: malin

"Kvinnor har högre betyg i skolan, men har ändå sämre resultat på högskoleprovet - det visar att högskoleprovet diskriminerar kvinnor.

Men nej, det är inte det möjliga versionen vi hör varför? " (hmm hmm, vi kan ju anpassa provet efter folk med IQ på 100 så blir alla nöjda! alla får ju 2,0!!! jippi så bra... )



citatet ovan visar ju att tjejer får bättre betyg ändå... kanske för att de är tystare och snällare i klassrummet eller kan vifta lite extra med fransarna och lägga huvudet på sne.. jag slår vad om att Malin från årets bonde söker fru har "bra betyg". det kan då inte vara pga intelligens om hon har det. men hon har lärt sig att le och lägga huvudet på sne



det har aldrig jag lärt mig :-D



Debaterade mycket i skolan och var aldrig "söt och snäll" men trots det fick jag MVG i nästan alla ämnen. Min kompetens fick ett värdigt betyg och det är också därför jag är så bra på mitt mycket högkvalificerade och mansdominerade jobb!!



Om det ges ut för höga betyg eller kvoteras in i styrelser så har vi kvinnor som grupp förlorat, som jag ser det!! För det innebär att en hel del omeriterade kvinnor tar platser för kompetenta kvinnor (& män) vilket drar ner alla oss som faktiskt förtjänar att vara på toppen i skiten.



2009-12-02 @ 11:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Real Time Web Analytics